1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Protestoculara Müdahale Etti!
İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Protestoculara Müdahale Etti!

İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Protestoculara Müdahale Etti!

İşgalci İsrail askerleri İsrail'in zulümlerini protesto eden Filistinlilere müdahale etti.

12 Şubat 2016 Cuma 18:30A+A-

İşgalci İsrail askerleri, İsrail'in uygulamaları, yerleşim birimleri politikaları ve hakkındaki idarî tutukluluk kararını protesto etmek amacıyla 80 gündür açlık grevi yapan gazeteci Muhammed el-Kayk'ın tutukluğunun devam etmesini protesto eden Filistinlilere müdahale etti.

Ramalllah'ın batısındaki Ofer hapishanesi önünde Kayk'ın tutukluğunu protestoe den Filistinlilere, işgalci İsrail askerlerinin gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalesi sonucunda 5 Filistinli yaralandı, onlarcası da boğulma tehlikesi atlattı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beytüllahim kentinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda bir Filistinli gerçek mermiyle vurularak yaralandı, onlarcası da askerlerin attığı gazdan etkilendi.

Öte yandan, Halk Direnişi Komiteleri’nden yapılan açıklamada, Ramallah'ın Nebi Salih, Belin ve Nalin beldeleri ile Nablus'un Kefer Kadum beldesinde ayrım duvarı ve İsrailli yerleşim birimlerini protesto eden gruba işgalci İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 4 Filistinlinin plastik mermi ile yaralandığı belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT