1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. “İşgal Rejiminin Cinayetleri Bölge İçin Ateş Yakıtıdır”
“İşgal Rejiminin Cinayetleri Bölge İçin Ateş Yakıtıdır”

“İşgal Rejiminin Cinayetleri Bölge İçin Ateş Yakıtıdır”

Katar Dışişleri Bakanı Halid El-Atiyye, Filistin davasının vicdanlarında diri olduğunu ve bundan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, Ortadoğu’daki sorunların nedeninin işgal rejimi olduğunu söyledi.

07 Ağustos 2015 Cuma 17:00A+A-

El-Arabi Televizyonunun dün akşam (6 Ağustos Perşembe) kendisiyle yaptığı röportajda, ülkesinin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas hareketiyle sürekli diyalog içinde olduğunu, tarafları sürekli uzlaşı konusunda teşvik ettiğini, Filistin’de uzlaşının sağlanması için de yeni bir öneride bulunmadığını ifade etti.

İsrail’in Mahmud Abbas’ın görevini yerine getirmesine yardım etmediğini belirten Katar Dışişleri Bakanı, Siyonist yerleşimcilerle işgal güçlerinin işlediği cinayetlerin bölge için çok tehlikeli ateş yakıtı olduğunu ifade etti.

Ülkesinin Arap Baharı’ndan yana tavır almasının sorulması üzerine Ebu Atiyye, Arapların ilerlemesi ve yükselmesi için Arap Baharı’nı desteklediklerini ve bunun için de birçok tarafla görüştüklerini, bu konudaki tavırlarının doğru olduğuna da inandıklarını kaydetti.

Mısır rejiminin Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan etmesini de değerlendiren Ebu Atiyye, kendilerinin Müslüman Kardeşler Cemaati’ni terör örgütü olarak görmediklerini, onu boykot etmediklerini, Mısır’daki insanların da ortak bir noktada buluşması gerektiğini hatırlattı.

FİEM

HABERE YORUM KAT