1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Rejimi Kudüs Çevresinde 900 Konut Daha İnşa Ediyor
İşgal Rejimi Kudüs Çevresinde 900 Konut Daha İnşa Ediyor

İşgal Rejimi Kudüs Çevresinde 900 Konut Daha İnşa Ediyor

İşgalci, Filistinlilerin arazilerini gasp edip Yahudi yerleşimciler için yeni binalar inşa ediyor.

25 Mart 2016 Cuma 23:12A+A-

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan gazeteler, işgal hükümetinin Kudüs toprakları üzerinde kurulu olan Pisgat Zeev Yahudi yerleşkesinde 900 yeni konut daha inşa etmeyi düşündüğünü yazdılar.

Haftalık yayın yapan Jerusalem gazetesi konuyla ilgili verdiği haberde, Kudüs’teki işgal belediyesinin İmar ve İskân Bakanlığının Pisgat Zeev’de 900 yeni konut inşa edilmesi dahil birçok projeyi desteklediğini ve söz konusu projenin ilgili makama eletildiğini duyurduğunu ifade etti.

Gazete verdiği haberde ayrıca, proje ile ilgili olarak bakanlık yetkilileriyle yerleşkedeki yetkililerin bir araya geldiklerini, projenin önemli kısmında tarafların uzlaştığını kaydetti.

Görüşmede yerleşkedeki trafiğin de ele alındığına dikkat çeken gazete, buradaki trafiğin durumunu gözden geçirmek ve çözüm bulmak için Ulaştırma Bakanlığının kapsamlı bir araştırma yaptığını yazdı.

Filistinlilerin kendi topraklarında, kendi arsalarında ev yapmalarına, var olan evlerini onarmalarına, büyütmelerine izin vermeyen işgal hükümeti, Filistin topraklarına yerleştirmek için getirdiği Siyonist yerleşimciler için Filistinlilerden zorla gasp ettiği topraklara yeni yaşam alanları inşa ediyor ve ev yapmaları için her türlü kolaylığı sağlıyor.

FİEM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT