1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Mahkemesi Katil Polisini Suçsuz Buldu
İşgal Mahkemesi Katil Polisini Suçsuz Buldu

İşgal Mahkemesi Katil Polisini Suçsuz Buldu

Nakab'da Filistinli genç Sami el-Ci'ar'ı şehit eden polis, İsrail işgal mahkemesi tarafından suçsuz bulunarak serbest bırakıldı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 12:45A+A-

İşgal yönetimi mahkemesi dün açıkladığı kararıyla, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güneyinde yer alan Nakab'ın Raht kasabasında bundan yaklaşık bir ay önce gerçekleştirdiği bir saldırıyla Filistinli genç Sami el-Ci'ar'ı şehit eden işgalci polisin serbest bırakılmasına hükmetti.

Cinayetle ilgili davaya bakan yargıç Moshe Drury polisin hapiste tutulmasını haklı kılacak herhangi bir delil bulunmadığını iddia etti.

Oysa görgü tanıkları cinayetin işlendiği sırada olay yerinde şüpheli olarak gözaltına alınan polisten başka silah kullanması mümkün olan bir kimsenin bulunmadığını dile getirmişlerdi. Ayrıca şüpheli polisin mahkemedeki ifadelerini birkaç kez değiştirdiğine dikkat çekilerek, mahkeme karşısında her çıkışında farklı ve bir öncekine tamamen ters düşen ifade vermesinin yalan söylediğini ve üzerindeki şüphenin güçlü olması sebebiyle ağız değiştirme ihtiyacı duyduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekildi.

Mahkemenin kararı, Raht şehrindeki Filistinlilerin şiddetli tepkisine neden oldu. Bölge halkı işgal rejiminin bu tutumuna ve polisin son günlerde iyice şiddetlendirdiği tutuklamalarına karşı tepki eylemleri ve gösteriler düzenleyeceklerini duyurdu.

İşgal rejimi mahkemeleri bundan önce de işgal polisinin Filistinlilere yönelik saldırı ve cinayetlerini cezasız bırakmıştı. İşgal yargısının bu tutumu işgal rejiminin güvenlik güçlerinin daha da cüretkâr olmasına ve rahatça yeni cinayetler işleyebilmelerine neden oluyor.

 

HABERE YORUM KAT