1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Filistinli Esirlerin Koğuşlarına Vahşice Baskın Düzenledi
İşgal Güçleri Filistinli Esirlerin Koğuşlarına Vahşice Baskın Düzenledi

İşgal Güçleri Filistinli Esirlerin Koğuşlarına Vahşice Baskın Düzenledi

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal güçlerinin Celbu Cezaevi’nde Filistinli esirlerin koğuşlarına vahşi bir şekilde baskın düzenlediğini ve esirlere kötü muamelede bulunarak eşyalarına zarar verdiğini söyledi.

02 Eylül 2019 Pazartesi 20:54A+A-

Esirler Heyeti, bugün (2 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sabah erken saatlerde işgal güçleri özel birliklerinin 1 ve 5 nolu bölümlerdeki koğuşlara kalabalık bir şekilde baskın düzenlediğini, baskın sırasında esirlere barbarca saldırdığını ve her türlü şiddeti kullandığını ifade etti.

Yıllardır bu şekilde bir baskın görülmediğini bildiren Esirler Heyeti, sistematik bir şekilde gerçekleştirilen baskını kuzey bölgesindeki cezaevlerini yönetmekle görevlendirilen Şaron adlı fanatik bir işgal subayının yönettiğini belirtti.

Esirler Heyeti, söz konusu işgal subayının esirlere daima kötü davrandığını, Filistin halkına kin ve nefret beslediğini, ırkçı tavırlarla esirlere ve Filistin halkına hakaret ettiğini kaydetti.

Celbu Cezaevi’nde esirlere bir dizi ceza uygulandığına işaret eden Esirler Heyeti, bazı koğuşların kapatıldığını, vantilatörlere ve elektrikli eşyalara el konulduğunu, esirlere ait yiyeceklerin baskın sırasında yere atılarak birbirine karıştırıldığını açıkladı.

Bu arada, esirlerin cezaevi idaresini uyararak, baskınların devam etmesi halinde eylem yapacaklarını ve koğuşları ateşe vereceklerini söyledikleri öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT