1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Bölgesinde Vatandaşlık Tehdidi
İşgal Bölgesinde Vatandaşlık Tehdidi

İşgal Bölgesinde Vatandaşlık Tehdidi

Siyonist Netanyahu, İçişleri Bakanı'na 'devleti yıkmaya yönelik faaliyet'te bulunan işgal bölgesi vatandaşı Filistinlilerin vatandaşlıklarını iptal etmeleri için talimat vereceğini söyledi.

09 Kasım 2014 Pazar 13:08A+A-

Netanyahu, basına yaptığı açıklamada, "İsrail'in bir hukuk devleti olduğunu, karışıklık ve gösterilere izin vermeyeceklerini" söyledi.

"Taş atanlara, yolları kapatanlara ve İsrail Devleti'ni yıkıp Filistin Devleti'ni kuracağını söyleyenlere karşı harekete geçeceğiz" diyen Netanyahu, "İçişleri Bakanı'mıza İsrail devletini yıkmaya yönelik girişimlerde bulunanların vatandaşlıklarının iptal edilmesi talimatını vereceğim" ifadesini kullandı.

İşgal bölgesinin sekiz milyonluk nüfusunun yaklaşık iki milyonunu Filistinliler oluşturuyor.

Genel grev çağrısı

Bu arada işgal bölgesinde de, siyonist güçlerin Kefr Kanna bölgesinde Filistinli bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine ülke genelinde genel grev başlattı.

İşgal topraklarındaki Filistinlilerin kurduğu en büyük sivil toplum kuruluşu olan "İsrail'deki Arap Vatandaşları İzleme Yüsek Komitesi"nin çağrısı üzerine başlayan grev kapsamında dükkanlar kepenk indirdi.

Arap nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkenin güneyindeki Beer Şeva, orta kesimindeki Beyt Şemeş, Ramla, Kefr Saba, Baka Jatt ve kuzeyindeki Nasıra bölgelerinde eğitime ara verildi.

Devriye gezen işgal polisi gece bir genci gözaltına almak istedi. O sırada orada bulunan Hayreddin Hamdan isimli gençle polisler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine siyonist polis gence yakın mesafeden ateş açtı. Hastaneye kaldırılan genç hayatını kaybetti.

İşgalci Emniyet Genel Müdürlüğü de, Kefr Kanna'da dün gece meydana gelen olaylar sebebiyle, güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını duyurdu.

İşgal güçlerinden gözaltılar

Siyonist İsrail ordusu ise, dün gece Batı Şeria'da İsrail aleyhine eylemler yapan aralarında Hamas yetkililerinin de olduğu dört Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

El Kudüs Televizyon Kanalı muhabiri Nevvaf Amir, işgal güçlerinin Nablus'ta evine baskın yaptığını, oğlu Beraa'yı gözaltına aldıklarını ve kamerasına da el koyduklarını söyledi.

Kefr Kanna'da da dün 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT