1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Bölgesinde Filistinlilere Yönelik Tutuklamalar Arttı
İşgal Bölgesinde  Filistinlilere Yönelik Tutuklamalar Arttı

İşgal Bölgesinde Filistinlilere Yönelik Tutuklamalar Arttı

Mescid-i Aksa'nın Siyonist güçleri tarafından 30 Ekim'de bir günlüğüne kapatılmasının ardından tansiyonun yükseldiği Kudüs'te Filistinlilere yönelik tutuklamalar arttı.

11 Kasım 2014 Salı 12:17A+A-

Filistin Esirler Cemiyeti, kasım ayından beri 100, Muhammed Ebu Hudayr'ın Siyonist yerleşimciler tarafından yakılarak öldürüldüğü hazirandan bu yana ise bin 300 Filistinlinin İsrail güçleri tarafından tutuklandığını belirtti.

İşgal polisi, 24 Ekim ile kasımın ilk haftası arasında sadece Kudüs'te 200'den fazla Filistinlinin tutuklandığını açıklamıştı.

Siyonist Binyamin Netanyahu yeni güvenlik tedbirlerinin alınacağını belirtip Doğu Kudüs'teki asker ve polis sayısının arttırılması ve eylem düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evlerinin yıkılması talimatı vermişti.

Öte yandan, bu gün Siyonist askerler, Batı Şeria'da 10 Filistinliyi gözaltına aldı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, işgal askerleri sabah saatlerinde Nablus'un doğusundaki Askar Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Burada Tel Aviv'de bir Siyonist askeri bıçakladığı iddia edilen Filistinli Nureddin Ebu Haşe'nin ailesinden 4 kişiyi gözaltına aldı.

Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde de 5 Filistinli, evlerine düzenlenen baskının ardından gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin arasında dün Batı Şeria'daki Gush Etzion işgal bölgesinde 3 İsrailliyi bıçakladığı öne sürülen Filistinlinin yakınlarının da olduğu belirtildi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerem kentinde de 1 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Siyonist güçleri tarafından yapılan açıklamada da 4'ü Nablus'tan olmak üzere, Batı Şeria'da 6 Filistinlinin gözaltına alındığı, bu kişilerin arasında Tel Aviv'deki bıçaklı eylemi gerçekleştiren Filistinlinin babasının da olduğu belirtildi. 

İsrail radyosu da Tulkerem ve El Halil'de 2 kişinin gözaltına alındığı duyurdu.

HABERE YORUM KAT