1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Askerleri Yol Kesip Baskın Yaptı
İşgal Askerleri Yol Kesip Baskın Yaptı

İşgal Askerleri Yol Kesip Baskın Yaptı

İşgal askerleri El-Halil kentindeki ana yolları kapatarak, evlere ve iş yerlerine baskın yaptı

23 Kasım 2015 Pazartesi 16:21A+A-

Filistin'in el-Halil kentinde İsrail askerleri ana yolları kapatarak evlere ve iş yerlerine baskın düzenliyor.

El-Halil Valisi Kamil Hamid, işgal askerlerinin el-Halil kenti sakinlerine toplu ceza uyguladığını söyleyerek, "İsrail hükümeti daha önce hayata geçiremediği planlarını uygulamak için gözdağı vermeye çalışıyor" diye konuştu.

"İsrail askerleri daha öncede buna benzer operasyonlar yaptı. Öldürdü, tutukladı, evleri tahrip etti ama milletimizin direnişini kıramadı. Biz İsrail'in bu uygulamaları neden yaptığını biliyoruz" diyen Hamid," İsrail hükümetinin bu yaşananların asıl sebebine el atması lazım. Yerleşim yerleri ve işgaller. Onlar halkımızı barış sürecine inanmayan ve öfkeli bir hale getirdi" ifadelerini kullandı.

El-Halil kentinin güneyindeki Deyr Samit beldesi sakinlerinden Filistinli İbrahim Abdu," İsrail askerleri evlere baskınlar düzenliyor. Kimi aradıklarını bilmiyoruz. Evlerden çıkarken her yeri kırıp döküyorlar. Bir subaya ne aradıklarını sorduğumda bana 'silah' diye cevap verdi" dedi.

İsrail askerlerinin sabahtan bu yana yolları kapatarak Filistinlilerin araçlarını durdurup arama yapmaları sebebiyle birçok ana yolda trafik durdu.

Trafikteki Filistinlilerden Maun İsayyid de askerlerin sabahtan bu yana biri dışında kentteki tüm ana yolları kapattığını ve araçlarda arama yaptığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT