1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İşbirlikçi Esed’den Putin’e Teşekkür ve Bağlılık Ziyareti
İşbirlikçi Esed’den Putin’e Teşekkür ve Bağlılık Ziyareti

İşbirlikçi Esed’den Putin’e Teşekkür ve Bağlılık Ziyareti

Suriyeli mücahitlere ve mazlumlara gece gündüz bomba yağdıran Rusya lideri Putin uşağını Kremlin’de ağırlamış!

21 Ekim 2015 Çarşamba 17:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün medyaya yansıyan bir görüntü tüm dünya için bir sürpriz oldu. Yaklaşık beş yıldır İran ve Rusya’nın desteğiyle kanlı iktidarını sürdüren Beşşar Esed halk isyanının başladığı tarihten bu yana ilk kez ülke dışına çıkmış ve Rusya lideri Putin ile Kremlin’de bir araya gelmişti.

Bu ziyaret rejim çevrelerince Esed’in artık kendini daha güvenli hissettiğinin bir tezahürü olarak sunulsa da, olayın aslının hiç de öyle olmadığı Beşşar Esed’in ancak ziyareti gerçekleştirip Suriye’ye döndükten sonra konu hakkında medyaya bilgi geçilmesinden anlaşılmakta.

Esed’in iktidarı terk edip daimi olarak Moskova’ya yerleşmesi konusunun tartışıldığı bir süreçte gerçekleşen bu ziyaret ister istemez Esed’in gelecekte daha uzun süreli ağırlanacağı Moskova’ya alışma ziyareti olarak da yorumlanabilir.    

Ülkesini emperyalist güçlere peşkeş çekerek iktidarını sürdürme mutluluğu yaşayan katil rejimin ömrü bu destekle belki biraz daha uzamış olabilir ama Rusya’nın son dönemde ivme kazandırdığı desteği sayesinde Beşşar’ın akibetinin değişeceğini sananlar emperyal güçlerin desteğiyle çürümüş rejimlerin kaçınılmaz sondan kurtulamayacaklarını er geç göreceklerdir.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT