1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İrlanda’da Hükümet Krizi Kapıda
İrlanda’da Hükümet Krizi Kapıda

İrlanda’da Hükümet Krizi Kapıda

İrlanda'da bugün düzenlenen genel seçimlerde, iktidardaki merkez sağ Fine Gael partisinin tepki yaratan kemer sıkma politikalarına rağmen yeniden birinci parti olması bekleniyor.

26 Şubat 2016 Cuma 13:41A+A-

İrlanda seçimleri öncesi anketler Fine Gael’in yüzde 30, İşçi Partisi’nin yüzde 7, merkez sağ muhalefet partisi Fianna Fail’in yüzde 20, solcu Sinn Fein’in ise yüzde 15 oy alacağını gösteriyor.

MUHALEFET YÜKSELİŞTE

Başbakan Enda Kenny seçim kampanyasında, hükümetin kemer sıkma politikasına yönelik eleştirilere karşı, 2008’de patlak ekonomik krizin ardından İrlanda'nın AB'deki en yüksek büyüme oranına ulaştığını sık sık dile getirmişti. Tepki çeken kemer sıkma politikaları nedeniyle, muhalif parti ve bağımsız adayların toplam oy oranının yüzde 28'i bulacağı tahmin ediliyor.

SOSYAL HARCAMALAR DURMA NOKTASINA GELDİ

1995-2008 arasında Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan İrlanda, 2008’deki krizin ardından ekonomisini IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Konseyi’nin oluşturduğu Troyka’ya teslim etmişti. Troyka’nın öngördüğü kemer sıkma politikaları sonucu ülkede işsizlik yüzde 14’lere kadar yükselirken, sosyal harcamalar da durma noktasına gelmişti.

Sputnık

HABERE YORUM KAT