1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılık adamın iliklerinden fışkırıyor!
Irkçılık adamın iliklerinden fışkırıyor!

Irkçılık adamın iliklerinden fışkırıyor!

İYİ Parti’nin ırkçı yüzü her ay düzenli olarak hortlamaya devam ediyor. İYİ Parti’nin Grup Başkanvekilinin hedefinde yine Suriyeliler vardı.

09 Nisan 2021 Cuma 19:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan mültecilerle ilgili ırkçı ifadelerde bulundu.

Suriyeli mültecileri "işgalci" olarak nitelendiren Türkkan, Suriyeli mültecileri kendi ülkelerine göndereceklerini söyledi.

Lütfü Türkkan, “Ya kendi ülkelerine dönecekler ya da Avrupalılar misafir edecek. İşgalciden farksız olan Suriyelilerin kalmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İYİ Partili ırkçıların, mülteci halklara yönelik yapılan yardımların gönüllü bağışçılar ve AB fonları ile yapıldığını bilmelerine rağmen kendi ırkçılıklarını adeta sergilemek, ölçüştürmek için ısrarla dile getirdikleri “artık yeter paramızı yediler” söyleminin geldiği son nokta işgalcilik oldu. Türkiye siyasetinde ırkçılık ile prim yapan partilerin düşmanı Suriyeliler olmaya devam ediyor. Her yeni gün artık yeter denilen ırkçı söylemlere karşı hukukun işlevsiz kalması da ayrı bir sorun olarak beliriyor.  

Türkiye’de siyasi bir irade ortaya koyacağını iddia eden kimi partilerin kendilerini konumlandırdıkları pozisyonla ırkçılık her ne kadar uyum içerisinde görünse de ırkçılık ve düşmanca söylemler hiçbir şekilde insani bir durum olarak kabul edilemez.  

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum