1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılığın ve ırkçıların kaybettiği bir seçim ümit ediyoruz!
Irkçılığın ve ırkçıların kaybettiği bir seçim ümit ediyoruz!

Irkçılığın ve ırkçıların kaybettiği bir seçim ümit ediyoruz!

Kemal Kılıçdaroğlu yine mültecileri hedef aldı!

17 Ocak 2023 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimin erken bir tarihe alınmasının konuşulduğu son günlerde partiler doğal olarak seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Herkes seçmeni kendi bloğuna çekebilmek için vaatlerini sıralıyor.

Ekonomi, dış politika, hukuk vb. başlıklar altında Türkiye’nin sorunlarını sıralamak mümkünken muhalefetin merkezindeki CHP’nin seçimle alakalı tek çalışması ırkçı söylem üretmekten ibaret.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu sözü direk mültecilere getirerek ırkçı nefretini bir kere daha kustu:

Mültecilerden, sığınmacılardan şikayet var. En geç 2 yıl içinde onları özgür iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz. İktidar sahipleri, yabancıların burada kalmasını istiyor. Bu, Türkiye'nin geleceği için çok büyük bir sorun, asıl 'beka' sorunu budur. Bunlar, yarın çoğalacaklar ve bu insanların hiçbirinin sosyal güvenliği olmayacak. 

Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum: 3 milyon 600 bin Suriyelinin buraya gelişine kim imkan verdi? Yabancılardan şikayet ediyorsan, işimi elimden aldı diyorsan, sandıkta Altı Ok'un altında mührü basacaksın. Göreceksin mülteciler, 2 yıl içinde ülkelerine gidecekler. 

“Yabancıların” kimsenin işini elinden almadığını aksine kimsenin yapmadığı işleri yaparak birçok sektörü ayakta tuttuğunu Kemal Kılıçdaroğlu bal gibi biliyor. Yine de kendisinin de içinde olduğu ırkçı söylem sahiplerinin oluşturduğu mülteci düşmanı popülizmden faydalanmak için bile bile yalan söylüyor. İnsanları nefrete yönelterek oy kazanmak derdine düşünüyor.

CHP’de değişen hiçbir şey yok! Dün başörtülüler bugün mülteciler… Bir şekilde nefret objesi haline getirilenler hala Müslümanlar! Kılıçdaroğlu’nun açık açık dile getirmekten geri durmadığı ırkçılığına karşı sol-liberal çevreler ise sessizliklerini korumaya devam ediyorlar. Vaziyet böyle olunca yaklaşan seçimler için en büyük temennimiz ırkçılığın ve ırkçıların kaybettiği bir seçim olmasından ibaret hale geliyor!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum