1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Irkçılar her yerde aynı! Miçotakis orman yangınlarını mültecilere bağladı!
Irkçılar her yerde aynı! Miçotakis orman yangınlarını mültecilere bağladı!

Irkçılar her yerde aynı! Miçotakis orman yangınlarını mültecilere bağladı!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Türkiye’deki ırkçılar gibi mültecileri sorunların kaynağı olarak gösterme aymazlığına başlamış…

02 Eylül 2023 Cumartesi 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki ırkçıların alakalı alakasız her meseleden hareketle mültecileri hedef göstermesine alıştık. Resmi ve bağımsız yayın organları tarafından defalarca yalanlanmasına rağmen ırkçılar algı oluşturmak için sürekli Suriyeli mültecileri olumsuz içeriklerle gündem etme peşindeler!

Anlaşılan o ki yabancı düşmanlığı popülizmi bir tek Türkiye’deki ırkçıların başvurduğu bir yol değilmiş. Tarihi angajman sebebiyle Türkiye’deki milliyetçilerin nefretle yaklaştıkları Yunanistan da benzer bir tutum ortaya koyarak mültecileri suçla ilişkilendirmenin bir yolunu bulmuş...

Göçmenlere karşı insafsızca politikalara başvuran ülkelerin başında gelen ve bu bağlamda göçmenleri öldürmek/ölüme terk etmek dahil her türlü insanlık dışı yolu deneyen Yunanistan'da uzun süredir orman yangınları devam ediyor.

Uzmanlar devam eden ve bir türlü söndürülemeyen yangınlar için Yunanistan hükümetinin yetersiz kaldığını ifade ediyor.  Yunanistan Başbakanı Miçotakis göçmenleri günah keçisi ilan etme kervanına katılarak hiç bir somut kanıta dayandırmadan devam eden yangınların göçmenler tarafından çıkarıldığını iddia etti.

Bununla birlikte Yunanistan'da devam eden yangınları kasıtlı olarak çıkarttığı iddiasıyla tutuklanan tüm kişilerin Yunanistan vatandaşı olduğu biliniyor.

Hiç bir somut delil olmadan göçmenleri suçlama kolaycılığına kaçan Yunanistan'ın bu tutumu utanç hanesine yeni bir vakıa olarak eklendi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum