1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Irkçılar görmezden gelse de her ülkenin göçmen işgücüne ihtiyacı var!
Irkçılar görmezden gelse de her ülkenin göçmen işgücüne ihtiyacı var!

Irkçılar görmezden gelse de her ülkenin göçmen işgücüne ihtiyacı var!

Türkiye’de ırkçılar göçmenlerin ekonomik sorunlara sebep olduğunu ileri sürerken dünya ise göçmen işgücünü avantaja çeviriyor!

14 Temmuz 2023 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek göç alan ülkeleri arasında yer alan Polonya gelen mültecilerin nüfusa oranı düşünüldüğünde 10 yıl içinde en az 2 milyon göçmene daha ihtiyaç duyulduğunu ilan etti. Yayımlanan raporda düşük doğum oranları düşünüldüğünde 2 milyon rakamının dahi yetersiz olacağı kaydediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da benzer bir duyuru yaparak göçmen işçilerin ekonomideki olumlu katkılarını vurgulamıştı. Başta ağır sanayi olmak üzere tarım ve hayvancılıkta da göçmenler büyük sorumluluklar alıyorlar. Türkiye için de benzer bir durum geçerli…

Türkiyelilerin yapmaktan imtina ettikleri işleri mülteciler sırtlanıyor. Büyükbaş hayvancılık konusunda durum böyleyken ağır sanayide de benzer bir durum söz konusu. Yetkili makamlar tarafından duyurulan bu gerçekler ise ırkçılar tarafından “ekmeğimizi çalıyorlar” yalanıyla perdelenmeye çalışılıyor.

Almanya ve Polonya örnekleri mülteci işgücünün doğru değerlendirildiğinde bir ülkeye sağlayacağı katkıyı gözler önüne seriyor. Almanya 1960’lardan beri dışardan gelen işçilerle ekonomisini şahlandırdı. Bunu en iyi bilenler ise şüphesiz Türkiyeliler…

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum