1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. ASO Başkanı Ardıç: Suriyeliler özellikle sanayide önemli bir işgücü kaynağı oluşturuyor
ASO Başkanı Ardıç: Suriyeliler özellikle sanayide önemli bir işgücü kaynağı oluşturuyor

ASO Başkanı Ardıç: Suriyeliler özellikle sanayide önemli bir işgücü kaynağı oluşturuyor

Sanayideki işgücü açığını hatırlatan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, fabrikasına yakın yerleşim yerlerinde camiden anons yaptırmasına karşın, bir başvuru bile gelmediğini söyledi.

11 Temmuz 2023 Salı 14:00A+A-

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 6 Şubat felaketinin ardından gözlerin çevrildiği olası Marmara depreminin sanayiye etkilerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Ekonomim.com'un haberine göre, Ardıç, Marmara bölgesindeki deprem riskinin, sanayide yeniden yapılanmayı zorunlu kıldığını kaydetti. 6 Şubat deprem felaketinden bu yana sanayinin ağırlığının Marmara bölgesinden kaydırılması gerektiğine yönelik ifadeler kullandıklarını hatırlatan Ardıç, “Mutlaka bunlar Ankara’ya gelsin demiyoruz. Diğer güvenli illere de gidebilirler” dedi.

Olası bir depremde İstanbul’a karadan girmenin mümkün olmayacağını ifade eden Seyit Ardıç, Türkiye’de ikinci sanayi havzasının Anadolu’da kurulması gerektiğini vurguladı.

GÖÇMEN BAKANLIĞI

Göçmen sorununun giderek arttığını belirten Seyit Ardıç, Türkiye’de mutlaka bir Göçmen Bakanlığı kurulmasının şart olduğunu kaydetti. Bizden çok daha az göçmene ev sahipliği yapan ülkelerde benzer bakanlıklar bulunduğuna dikkat çeken Ardıç, bunların tamamının kayıt altına alınmasının şart olduğunu bildirdi. Suriyelilerin özellikle sanayi sektöründe önemli bir işgücü kaynağı olduğunu belirten Ardıç, “Göçmenler kayıt altına alınırsa niteliklerine göre ayak uydurabilenler burada kalabilirler” dedi.

'SANAYİDE CİDDİ ELEMAN AÇIĞI VAR'

Göçmen sorunundan bağımsız olarak sanayide ciddi bir eleman açığı olduğuna değinen Ardıç, özellikle deprem felaketinin ardından bazı sanayi bölgelerinin durumu fırsat bilerek “depremzedelere iş garantisi” pankartları astığını hatırlattı.

Kendisine ait cam işleme tesisinde de eleman ihtiyacını karşılamak için, fabrikanın bulunduğu ilçede camiden anons yaptırdığını bildiren Ardıç, buna rağmen bir kişinin bile başvurmadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum