1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçı sefalet!
Irkçı sefalet!

Irkçı sefalet!

​​​​​​​Seçim kampanyasında İngilizce videoyla ‘halka seslenmek’ gibi orijinalliklere imza atan Kötü Partili İlay Aksoy gibiler için Suriyeli muhacirlerin meslek sahibi olması da suç!

06 Ekim 2020 Salı 13:58A+A-

HAKSÖZ HABER

İlay Aksoy Fatih’te Belediye başkanı adayı olduğunda Suriyelileri kovma vaadi üzerine seçim kampanyası yapmış, tipik bir ırkçı! Ama aynı zamanda pek çok ırkçı gibi, İngilizce tanıtım videosu çekip paylaşacak kadar da aşağılık kompleksine sahip bir Batı hayranı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi sıfatına da sahip Aksoy yine Suriyeli muhacirleri hedef alan ırkçı bir paylaşımda bulunmuş. Suriyelilerin avukatlık mesleğine kabul edilmelerini her zamanki gibi ‘vatan elden gidiyor” komikliğiyle eleştirmiş.

Her fırsatta iftiralar atarak Suriyelileri asalaklıkla, yardımla geçinmekle, kamu kaynaklarını kullanmakla suçlayan bu kafa yapısına göre Suriyelilerin çalışması, eğitim alıp meslek sahibi olması da suç! Daha doğrusu Suriyelilerin Suriyeli olmaları suç!

Öyle bir tutarsızlık, akılsızlık ki, bu Almanya’da, Hollanda’da, Fransa’da Türkiyeli göçmenlerin açtıkları işyerleri, mesleki başarıları övünme nedeni ama Türkiye’deki göçmenler söz konusu olduğunda tehdit!

ilayaskoy-3.jpg

Sorsan ‘iyi ama bizim vatandaşlarımız davet edildiler, oysa bizim ülkemizdekiler kendileri geldiler” üründen bir gerekçe ileri sürüyorlar. Diyelim ki doğru olsun, davet üzerine çalışmaya gidenlerden ayrı olarak, Türkiye’den kaçak gidip Avrupa ülkelerine yerleşen sayısız Türkiyeli göçmen de hep ‘davetli’ gitmiş sayılsın!

Peki 50 yıl önce ‘misafir işçi’ statüsünde davet edilenlerin eşleri, çocuklarını, torunlarını kabullenmek istemeyenlere, “işiniz bitti, artık ülkemizde işsizlik var, ülkenize dönün” diyen Avrupalı ırkçılara ne diyeceksiniz? Eğer “Devletiniz bu insanlara yasal oturum verdi, kabullenmek zorundasınız” derseniz, aynı argüman Türkiye devletinin Suriyeli sığınmacıları kabulü için de geçerlidir.

Elbette bu kıyas aslında hiç gerekmiyor ve ahlaki açıdan da anlamsız. Bir ülkenin toprağında, havasında, suyunda hak iddia etmek ve daha ötesi başka kökenden gelen insanlara yasaklamaya kalkışmak tipik bir ahlaksızlık. Ve ahlaksızlık tüm ırkçıların ortak karakteri!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum