1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Irkçı medyanın komik hezeyanları!
Irkçı medyanın komik hezeyanları!

Irkçı medyanın komik hezeyanları!

Arapça gelen adisyon ırkçıların eteklerini tutuşturmuş!

21 Nisan 2022 Perşembe 12:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Mülteci karşıtlığı inşa etmek için dezenformasyona başvuranlar şimdi ise var olan karşıtlığı köpürtmek için yine aynı yolu kullanıyorlar. Komik ve ciddiyetten uzak hadiseleri gündeme taşıyarak toplumsal infial oluşturma amacındalar!

Yeniçağ isimli sağ-Kemalist gazete vulgar haberciliğin Türkiye’de önemli seslerinden birisi. Durmaksızın mülteciler hakkında yalan yanlış haberler üreten Yeniçağ bir süredir ise Arapça üzerinden kıyameti kopartmaya çalışıyor. Daha önce de çok fazla dile getirdik. Arapça karşıtlığı ile İslam düşmanlığı aynı zeminden güç almaktadır! Irkçıların asıl niyetini biliyoruz özetle!

Son olarak ise Başakşehir’de bir kafede müşterilere gelen Arapça hesap Yeniçağ tarafından gündemleştirilmeye çalışıldı! Arap müşterilere hizmet eden tesislerin böyle bir işe girişmesi pekala anlaşılabilir. İşletmeci Türkiyeli olsa dahi bunun normal bir durum olduğunu söylemek mümkündür!

90’lı yıllarda İstanbul’un birçok çarşısında Kiril alfabesiyle yazılan dükkan tabelaları görmek mümkündü. Zira Kiril alfabesini kullanan bazı ülkelerle hareketli bir ticaret söz konusuydu. Vezneciler tarafında bunların bir kısmını görmek hala mümkündür.

istanbulda-tabelalar-siyasetcafe1.jpgistanbulda-tabelalar-siyasetcafe2.jpg

Bugün ise ticaretin akışı büyük oranda Arapçaya doğru yöneldi. Sadece Suriyeli değil Türkiyeli dükkan sahipleri de Arapçayı kullanıyorlar. Bu da gayet anlaşılabilir bir durum!

“İstanbul’da hesaplar artık böyle geliyor. Tehlikenin farkında mısınız” başlığıyla haber yapan Yeniçağ aslında suç işliyor! Kaos çıkartmak ve toplumsal infiale sebep olmak için elinden gelen ırkçılara yargı ve emniyet engel olmayacak mı? Türkiye’de sanki Altındağ olaylarının tekrar yaşanması için her şey hazır ediliyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum