1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçı Kemalistlerle komünist Kemalistlerin dayanışması
Irkçı Kemalistlerle komünist Kemalistlerin dayanışması

Irkçı Kemalistlerle komünist Kemalistlerin dayanışması

Türkçü-faşist bilumum ırkçı çevrelerin Filistin halkıyla yükselen dayanışmadan rahatsızlık duyup saldırıya geçmesine paralel biçimde TKP de Galata Köprüsüne pankart asıp ‘Hilafet özlemcileri’ni uyarmış!

04 Ocak 2024 Perşembe 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de komünistinden faşistine farklı anlayışlardan pek çok çevre, kesim pek çok olayda Kemalist tepkiler verme eğilimi içinde. Bilhassa İslami kimlik ve değerlere düşmanlık söz konusu olduğunda neredeyse ayırmayacağımız kadar birbirine yakın tepkiler vermekteler.

İşte 1 Ocak’ta Şişhne Köprüsü üzerinde yaşanan ‘bayrak ve yumruk’ hadisesi üzerine verilen tepkilerde de aynı şeyi gördük. Ümmet düşmanı, Türkçü, ırkçı-faşist çevrelerin aşağılık bir saldırgandan yeni bir Kubilay üretme çabasına giriştiği bu süreçte Kemalizmin sol kanadı da boş durmayıp harekete geçmiş. Bu sabah Galata Köprüsüne pankart asıp Hilafet karşıtlığını ve Kemalist Cumhuriyete bağlılıklarını ilan etmişler.

TKP zaten geçmişten bu yana her zaman Kemalist zihniyete bağlılığı ile bilinen bir çizgiyi temsil ediyor. TKP eylemiyle Türkiyeli Müslümanları, Filistin halkının arkasına gizlenerek hilafet özlemi içinde olmakla suçlamış, kendince teşhir etmiş. Ne kadar basit ve saçma bir düşünme tarzı! Müslümanların kimsenin arkasına gizlenmesine gerek mi var? Filistinli kardeşlerimizle aynı özlem içinde olduğumuzu herkes biliyor. Ve herkes sizin komünist etiketi ardında nasıl bir Kemalist kafa taşıdığınızı da görüyor!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum