1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı Muhalif Lider Musevi'den Suçlamalara Cevap
İranlı Muhalif Lider Musevi'den Suçlamalara Cevap

İranlı Muhalif Lider Musevi'den Suçlamalara Cevap

Ev hapsinde tutulan eski Başbakan Mir Hüseyin Musevi, suçlamalara cevap verdi.

28 Aralık 2014 Pazar 07:05A+A-

İran'da ev hapsinde tutulan eski Başbakan Mir Hüseyin Musevi, son günlerde hakkındaki "düzeni yıkma" girişimi suçlamalarına cevap verdi.

Musevi'ye yakınlığıyla bilinen Kelime internet haber sitesine göre, Musevi mesajında, "Asıl düzeni yıkanlar; mustazafların, yalın ayaklıların ve fakirlerin cebine göz dikerek yolsuzluk yapanlardır" ifadelerine yer verdi.

Son günlerde bir grup İran medyasında yer alan "yalan ve yersiz suçlamaların" takva sahibi olmayan zayıf kişilerin uydurması ve yalanları olduğunu savunan Musevi, şunları kaydetti:

"Ben ve eşim Zehra Rahneverd, ev hapsinin başlamasından bu yana defalarca gardiyanlar aracılığıyla yetkililere aleni ve adil bir mahkemede yargılanmaya hazır olduğumuzu bildirmemize rağmen bunun sözünü verenler, aylar geçmesine karşın hiç bir adım atmış değillerdir."

Musevi'nin bu mesajı, ev hapsindeki yaklaşık dört seneden bu yana kamuoyuna ulaşan ilk mesajı olarak biliniyor.

İran-Irak Savaşı döneminde (1981-1989) 8 yıl ülkenin başbakanı olarak görev yapan Musevi, 2009 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu ilan etmişti. Ülkedeki reformistlerin desteklediği Musevi, seçimlerin ardından sonuçlara itiraz etmek, protestolara destek vermek ve "fitne çıkartmakla" suçlanarak eşi Rahneverd ile birlikte ev hapsinde gözaltına alınmıştı. Adli makamlar tarafından hakkında dava açılmamış olan Musevi, son günlerde, "düzeni yıkmak" girişimi anlamına gelen "Bagy" ile suçlanıyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT

2 Yorum