1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. "İran'ın Önceliği Suriye Hükümetine Destektir!"
İranın Önceliği Suriye Hükümetine Destektir!

"İran'ın Önceliği Suriye Hükümetine Destektir!"

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye konusunda önceliklerinin Suriye hükümetini ve halkını desteklemek olduğunu söyledi.

15 Şubat 2012 Çarşamba 14:26A+A-

Lübnan Sağlık Bakanı Ali Hasan Halil’i kabul eden İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Lübnan-İran ikili ilişkileri ve bölgedeki son gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu. İran’ın temel siyasetinin Filistin ve Lübnan direnişine destek vermek olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Salihi, “direniş cephesi” olarak nitelediği cephe üzerinde uluslararası baskıların arttığını söyledi.

Baas Rejimine Muhalefet Edenler “Suriye Halkı” Değil mi?

İsrahaber’de yer alan habere göre Salihi, görüşme sonrasında düzenlenen basın açıklamasında şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti’nin önceliği, Suriye halkı ve hükümetini desteklemektir. İran, Suriye halkının meşru taleplerini, Suriye halkının iradesini, Suriye hükümetinin reformları hayata geçirme azmini desteklemektedir. Buna mukabil olarak İran, her türlü düş müdahaleye karşı çıkmaktadır.

Lübnan Sağlık Bakanı Halil ise “Düşmanlar ve yabancıların, planlarını bölge halkına dayatması mümkün değil. Bölge halkları, kendi geleceğine kendisi karar verecek güçtedir.” diye konuştu.

Ancak Suriye halkının, diktatörlük rejimi karşıtı tutumuna rağmen Suriye Baas rejimine destek çıkılmasının “bölge halkının kendi kararı”na ne kadar saygı içerdiği ortada.

İran’ın “dış müdahaleye karşı” olma yönündeki haklı tavrı, zalim Baas rejimini istemeyen ve bu uğurda binlerce evladını kurban veren Suriye halkının taleplerini görme noktasında haksızlığa bürünüyor.

***

İran'dan Yeni Nükleer Adım

Öte yandan CİHAN’da yer alan bir habere göre İran televizyonu, ülkenin uranyum zenginleştirmede kullanılan dördüncü nesil santrifüj tüplerini ürettiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 11 Şubat'ta düzenlenen Devrimin 33. yıldönümü kutlamalarında 'çok yakında nükleer alanda sağladıkları çok önemli gelişmeleri açıklayacağım' demişti. Azadi Meydanı'nda bu kısa açıklamayı yapan Ahmedinejad, daha fazla bilgi vermekten kaçınmıştı.

HABERE YORUM KAT

18 Yorum