1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın Militan Muhabiri Serakib'te Vuruldu
İran’ın Militan Muhabiri Serakib'te Vuruldu

İran’ın Militan Muhabiri Serakib'te Vuruldu

İran El alem Tv muhabiri Hüseyin Murteza'nın Serakib cephesinde vurulduğu bildirildi.

02 Mart 2020 Pazartesi 21:16A+A-

Suriyeli muhalif kaynaklar, İran kanalı El Alem Tv muhabiri olarak girdiği Suriye cephesinde 9 yıldır faaliyet yürüten Hüseyin Murteza'nın vurulduğu duyuruldu. Sıcak hatta geçiş esnasında muhalifler tarafından vurulan araçta Suriye resmi haber ajansı SANA muhabirlerinin de bulunduğu belirtildi.

Kimyasal Saldırıda Ölenlerle Dalga Geçmişti

İran-El Alem Tv Suriye Büro şefi olarak görevlendirilen Şii kökenli Lübnan vatandaşı Hüseyin Murteza Hizbulesed’e olan yakınlığı ve Türkiye düşmanlığıyla biliniyor. Guta'da düzenlenen ve yüzlerce sivilin katledildiği kimyasal saldırılarla alay eden anoslar çeken ve yazılar yazan Hüseyin Murteza, Suriye'de İran'ın militan muhabiri olarak anılıyor. 

PKK'nın En Büyük Destekçisi

Afrin Harekatı ve sonrasında Barış Pınarı Harekat bölgesinde PKK'ya en büyük destek yine Hüseyin Murteza'dan geldi. Örgüt militanları ile sıcak cephelerden bir çok söyleşi yapan Murteda, İran kamuoyuna PKK'ya destek amaçlı devlet yönetimine baskı yapın çağrısında bulundu. Murteda Afrin, Tel Abyad ve Resul Ayn cephelerinde PKK örgütü ile son ana kadar kalmayı sürdürdü. Murteza, 2019 yılında El Alem TV'den ayrılarak  El Ahbariye El Suriye kanalı için çalışmaya başladı. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum