1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İran’ın Erzurum Konsolosluğu Önünde -25 Derecede Halep Protestosu
İran’ın Erzurum Konsolosluğu Önünde -25 Derecede Halep Protestosu

İran’ın Erzurum Konsolosluğu Önünde -25 Derecede Halep Protestosu

Erzurum Sivil Toplum Platformu, Suriye'nin Halep kentinde İran, Rusya, Esed ve Şii milis güçlerin sivillere yönelik saldırılarını, İran'ın Erzurum Konsolosluğu önünde protesto etti.

14 Aralık 2016 Çarşamba 20:24A+A-

HAKSÖZ HABER

İran komutasındaki Şii milislerle Beşşar Esed rejim ordusunun, dün akşam, Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle sağlanan ateşkesi ihlal etmesi ve Halep'teki sivillerin açılacak koridor üzerinden tahliye edilmesini engellemesine bir tepkide Erzurum'dan geldi.

Aralarında insani yardım kuruluşlarının da bulunduğu Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun organize ettiği protesto Lalapaşa Camii'nde kılınan öğle namazının ardından yürüyüş, konsolosluk önünde yapılan basın açıklaması ve dua ile son buldu.

ESTP Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından İran Konsolosluğu'na 'Sakın, Allah'ı zâlimlerin yaptıklarından habersiz sanma Şüphesiz ki Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor. (İbrahim : 42)' ayetinin yazılı olduğu siyah pankart asıldı

Yoğun kar yağışı ve soğuğa rağmen binlerce Erzurumlunun katıldığı protesto yürüyüşünde “Katil İran, Rusya, ABD, Esedi, Hizbuşşeytan Suriye’den Defol”, “Halep İrana Mezar Olacak”, “Yaşasın Küresel İntifada”, “Halep Halkı Yalnız Değildir”, “Zalimler Allah’a Hesap Verecek”, “Erzurum’dan Halep’e Direnişe Bin Selam”, Suriye Cihadı Onurumuzdur” vb. İran, ABD ve Rusya aleyhine sloganlar atılıp tekbirler getirildi.

Yürüyüş boyunca açılan pankartlarda ise İbrahim Suresi’nin 42. Ayetinin yanı sıra; “Katil Rusya Suriye’den Defol”, “Bugün Halep Yanıyor, Yarın Zulmedenler Yanacak”, “Esedi İran, Rusya Şer İttifakına Karşı Direnen Halep’in Yanındayız” vb. ifadelere yer verildi.

İsmetpaşa Caddesinde bulunan İran'ın Erzurum Konsolosluğu önünde Erzurum Sivil Toplum Platformu ve Erzurumlular adına yapılan basın açıklamasını Platform yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü “M.Hanefi İspirli” okudu.

Basın metninden sonra “M. Şevket Gökşan” hocanın yaptığı duada Halep başta olmak üzere tüm İslam ümmeti için Allah’tan yardım dilendi ve zalimler lanetlendi.

erzurum-20161214-01.jpgerzurum-20161214-02.jpgerzurum-20161214-03.jpgerzurum-20161214-04.jpg

erzurum-20161214-05.jpgerzurum-20161214-06.jpgerzurum-20161214-07.jpgerzurum-20161214-08.jpg

erzurum-20161214-09.jpgerzurum-20161214-10.jpgerzurum-20161214-11.jpg

Okunan Basın Metni

"Bismillahirrahmanirrahim; 

Aziz ve kahhar olan Cenab-ı Hakkın bütün isimleriyle...

Yeryüzünün lanetlileri ile el ele vererek Suriye'de Halep'te yüzbinlerce mustazafı mezhep taassubu ile yok etmek için zalim Esad rejimini destekleyen İran'a Erzurum'dan sesleniyoruz... Kıblesi kıbleniz, kitabı kitabınız, peygamberi peygamberiniz olduğunu iddia ettiğiniz Müslüman Suriye halkını katletmeye son verin! Katlettiğiniz mustazaflar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ahirette sizin yakanıza yapışacak ve Hazreti Ali ile birlikte sizden hesap soracaktır. Yeryüzünün tağutları arasına katıldınız. Zalimleri arasına katıldınız. Katilleri arasına katıldınız.

Ey İran! Rusya ile işbirliği yaparak elinize bulaştırdığınız Müslüman kanları yüreğinize kadar yükselecek ve sizi boğacak. O zaman sizi saltanatınız da, dünyalığınızda kurtaramayacak.

Ey Zalimler! Size rağmen bu necip Millet her zaman olduğu gibi tarihe sırtını dönmeden, katliamlara daha fazla sessiz kalmadan mazlumun yanında ve zalimin karşısında tüm gücüyle duracaktır.

Bu ümmet ayağa kalkmaya başladı artık. Haçlı zihniyetten de, Amerika'dan da, Hizbüşeytandan da hesap soracaktır.

Ey İran! Müslümanların ortak coğrafyasında, yüreğinde, sahabeler yurdunda Rusya ile birlikte milyonlarca insanı ya mülteci, ya da şehit ettiniz. Kalanlar da tekbirlerle, ezanlarla şehadetini bekliyor.

Buradan Erzurum'dan sesleniyoruz... Katil İran elbette hesap verecek ve biz Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu kıyımlar yarınların kıyamı olacak. Müslümanlar İran'ın neye hizmet ettiğini artık anladı. Güney Azerbaycan'dan Bosna'ya kadar diriliş erleri olarak Halep'in yanındayız.

İran katildir, İran zalimlerin dostudur, İran İslam Cumhuriyeti değil mezhep saltanatıdır... 'Yemin ederim biz bir şey yapmadık.' diyerek ağlayan Halepli çocuğun tek damla gözyaşının hakkını ödeyemeyeceksiniz. Canını yaktığınız tüm çocukların gözyaşlarında boğulacaksınız..." 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum