1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’ın Derin Hayal Kırıklığı: Mursi
İran’ın Derin Hayal Kırıklığı: Mursi

İran’ın Derin Hayal Kırıklığı: Mursi

Bağlantısızlar Hareketi Zirvesinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yaptığı konuşma İran'ı hayal kırıklığına uğrattı.

30 Ağustos 2012 Perşembe 17:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bağlantısızlar toplantısını meşruiyetini yitirmiş Suriye rejimine destek zeminine çevirmek isteyen İran’ı Mısır’ın Müslüman Kardeşler kökenli Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hayal kırıklığına uğrattı.

Mursi, 1979 yılından beri İran’ı ziyaret eden ilk lider oldu. İran ziyaretinden dolayı Türkiye’de de merakla takip edilen Mursi’nin Bağlantısılar Hareketi Zirvesi’nde yaptığı konuşma zirvenin kendisini gölgede bıraktı.

Mursi’nin konuşmasını İranlı yetkililer gergin bir şekilde takip ederken Suriye heyeti salonu terk etti.

İran, Mursi’nin konuşmasına olan tepkisini Hamaney’e bağlı olan ABNA haber ajansında, misafir ettiği lidere hakaret ederek gösterdi!

Suriye’de katil Baas rejimine verdiği destekten dolayı Türkiye’de de İslami çevrelerce yoğun bir şekilde eleştirilen İran, Ehli Beyt Haber Ajansı (ABNA)aracılığı ile İslami çevrelere ve kurumlara yönelik hakaret ve karalama içerikli haberler ile cevap veriyordu.

Hamaney’e bağlı ABNA, misafirleri olan Mursi’nin Suriye’de zalim rejime karşı halk desteklenmeli konuşmasını “Ha Mursi, Ha Kral Abdullah! Mursi Açıkça Muhalifleri Destekledi!” başlığı ile haberleştirdi. ABNA editörünün haberle ilgili “Mursi; Amerika, İsrail, Katar, Suud, NATO … gibi Suriye muhalefetini destekliyor” şeklinde bir yorum yazması da İran’ın yaşadığı hayal kırıklığını yansıtıyor gibiydi.

MURSİ'NİN YAPTIĞI KONUŞMAYI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum