1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İran’ın Acem Palavra Ajansı: IŞİD'i THY Taşıyor!
İran’ın Acem Palavra Ajansı: IŞİD'i THY Taşıyor!

İran’ın Acem Palavra Ajansı: IŞİD'i THY Taşıyor!

Acem palavra ajansı Fars Haber Ajansının yeni haberi THY’nin Tacikistan’dan kalabalık IŞİD militanları taşıdığı yönünde. Doğan Medya Grubu da bu habere atlamış.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 15:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İran'ın resmi haber ajansı Fars Haber Ajansı Suriye ve Irak'taki katliamları örtmek üzere psikolojik savaş argümanı üretme noktasında oldukça iştahlı ve üretken bir performans sergiliyor. Öyle ki Fars Haber Ajansının ürettiği haberler Esed ve Maliki cuntası kadar Türkiye'deki Kemalist oligarşinin bileşenleri tarafından da hiçbir kritiğe tabi tutulmadan baş-göz üstü yapılıyor. 

İran, Suriye cuntasının katliamlarına destek olduğu, Irak'taki işgalini derinleştirdiği oranda sadece Rusya tarafından değil hem ABD hem de Türkiye'deki ulusolcular tarafından daha bir sahipleniliyor. İslami ya da ahlaki olanı değil Farisi-Acemi olanı temsil etmek noktasında ulusalcı kimliğe sarılan İran şimdi bütün çirkinliklerini IŞİD yalanlarıyla örtme operasyonları düzenliyor.

Türkiye'yi IŞİD-el-Kaide hattında takdim edip AB ve ABD nezdinde zora sokmanın hesaplarıyla yanıp tutuşan İran'ın yeni yalanı Tacikistan'la alakalı aşağıdaki haber. Bu haber Doğan grubunun bütün gazete, TV ve internet sitelerinde bu haliyle servis ediliyor. 

---------------

Radikal ve CNN Türk’te yayınlanan haber:
İRAN: IŞİD'İ THY TAŞIYOR
İran'daki Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansı, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katılacak 91 Tacik militanının Türk Hava Yolu tarafından Irak'a taşındığını iddia etti.

Özel haber başlığı altında verilen haberde, söz konusu Tacik savaşçılarının 2 Temmuz tarihinde THY'nin 254 sefer sayılı uçağıyla saat 21:10 Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den İstanbul'a getirildiği ardından IŞİD'e katılmak için Irak'a transfer edildiği iddia edildi. 

İran'ın en önemli haber ajansları arasında yer alan Fars, Farsça servisinde verdiği haberinin kaynağını belirtmezken İngilizce bölümünde haberini "can güvenliği nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağa" dayandırdı. 

İranlı ajans haberinde, THY'nin bugüne kadar yaklaşık 1000 Tacik militanını savaşmak için Irak'a taşıdığını öne sürdü. (DHA

--------------

THY, Hükümet adına hem de kalabalık gruplar halinde üstelik de başka bir yere değil doğrudan IŞİD'e lojistik destek sağlıyormuş. Kim söylemiş bunu; "can güvenliği nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak"! Aynen böyle. Başka delile hacet yok. Baksanıza haber kaynağı can güvenliği sebebiyle ancak bu kadar bilgi verebilmiş. Demek güvenliği temin edilse daha neler söyleyecek! Peki, sadece Tacikistan'dan mı militan taşınıyor IŞİD'e? Diğer ülkeler hakkında ne söylüyor Acem Palavra Ajansı? Herhalde kontrollü gerilim politikası ve psikolojik harbin incelikleri sadedinde yavaş yavaş bu bilgiler piyasaya sürülecek. Nasıl olsa Doğan Haber Ajansı İran'dan bu bilgilere fazlasıyla alaka gösteriyor.

İran İslam Devrimi'ni terk edeli Esed-Baas cuntasıyla, Maliki çetesiyle güya Şii Hilali oluşturuyor, Rusya'dan sonra ABD ile stratejik ilişki kuruyor ve Kemalist oligarşinin bütün renkleriyle kucaklaşıyor. Ayetullahların, Hüccetül İslamların, mollaların, ahundların, türbelerin çürüten kokuşturan hikayesi bakalım nereye doğru evrilecek? 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum