1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran'dan Türkmen Dağı'na Katliam Yığınağı!
İran'dan Türkmen Dağı'na Katliam Yığınağı!

İran'dan Türkmen Dağı'na Katliam Yığınağı!

Son günlerde Esed rejiminin Türkmen Dağı'ndaki yığınağı ve hakim tepelere yaptığı yığınakta Iraklı Şiiler aktif rol oynuyor.

10 Mart 2015 Salı 17:00A+A-

Levent Kemal'in haberi:

Son günlerde Esed rejiminin Türkmen Dağı'ndaki yığınağı ve hakim tepelere yaptığı yığınakta Iraklı Şiiler aktif rol oynuyor. Geçtiğimiz günlerde Salma'da başlayan operasyonla Durin'i ele geçiren Esed rejimi İdlib yolunu emniyete almak maksadıyla Türkmen Dağı'na saldırıyor. Türkiye'nin İran destekli Şii militanları destekleyen Irak hükümetine askeri yardım gönderdiği sırada Türkmen Dağı'na İran destekli Iraklı Şii örgüt Zülfikar Tugayı'nın yığınak yapması dikkat çekti.

YIĞINAK DEVAM EDİYOR

Esed rejiminin Acısu bölgesindeki yığınağı iki gündür devam ediyor. On birinci gününe ulaşan Esed rejiminin Iraklı ve İranlı milislerle Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik başlattığı askeri harekatta sınır boyuna 70 metre mesafede mevzi kazmaya devam ettiği ve İran destekli Şii Zülfikar Tugayı'na bağlı 2 bin kişinin bölgeye sevkedildiği anlaşıldı. 

ŞAM'dan LAZKİYE'ye

Irak'lı Şiilerden oluşturulan ve Esed için savaşan Ebu Fadl Abbas Tuagyları'ndan ayrılarak kurulan Zülfikar Tugayları'nın 13 Ocak'ta Şam'dan ayrılarak önce Lazkiye'ye geldiği, burada Durin'e ilerleyerek çatışmalara katıldığı belirtildi. Durin'deki çatışmalardan sonra ise İran destekli Zülfikar Tugayları'ndan 2 bin kişinin Keseb üzerinden Acısu'ya sevkedildiği grubun sözcüsü Ahmed Hassan tarafından açıklandı.

Iraklı Şiilerden oluşturulan ve İran'ın finanse ettiği grubun lideri olan Ebu Şahed ve militanları Acısu bölgesinde konuşlandı. 

Bölgeye yığınak yapan Esed militanları ve İran destekli Şii Zülfikar Tugayı Türkmen Dağı bölgesine yığınak yaparken Esed yanlısı El Manar da bölgeden yayın yapıyordu

Militanlar ise Türkiye sınırına paralel şekilde mevzi kazıp yığınak yaparken çektikleri fotoğrafları kişisel hesaplarından yayınlıyordu. 

TÜRKMENLER ZORDA

3 bin askerle Türkmen Dağı’na saldıran ordu, ağır top ve tank atışlarının yanı sıra helikopter ve uçaklarla da Türkmen mevzilerini bombalıyor. Şam rejimi, Durin bölgesinden Murtlu tepesini alarak Acısu vadisi üzerinden Bayırbucak bölgesine saldırmaya başladı. Suriyeli askerler ile İranlı ve Iraklı milislerin Türk sınırına 70 metre yakına mevzi kazdığı ve bölgeye tank birlikleri yöneltildiği gelen haberler arasında. Türkmen Dağı bölgesinde savaşan Sultan Abdulhamid Tugayı’nın Komutanı Ömer Abdullah, cephanenin tükendiğini
belirtirken, Türkmen milislerin diğer muhalif gruplardan borç mermi almaya başladığı kaydedildi.

DAHA ÖNCE COBAR'DA KATLİAM YAPMIŞLARDI
Zülfikar Tugayı adını taşıyan İran destekli Esed çetesi daha önce Şam'daki operasyonlara katılmış ve Cobar semtindeki rejim saldırıları sırasında katliam yapmışlardı. Öldürdükleri sivil ve muhaliflerin başında "Ya Zeyneb!" sloganları atan cani örgüt şimdi de Türkmen Dağı'nda.

(Genç Öncü Haber)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum