1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran’dan Suriye’ye Gıda Yardımı
İran’dan Suriye’ye Gıda Yardımı

İran’dan Suriye’ye Gıda Yardımı

Suriye devlet televizyonu, Tahran Yönetimi’nin Şam rejimine 30 bin ton gıda yardımı yaptığını, yardımların Akdeniz kıyısındaki limana ulaştığını bildirdi.

10 Nisan 2014 Perşembe 17:16A+A-

Suriye devlet televizyonunun haberine göre, İran tarafından yapılan 30 bin ton gıda yardımı rejimin kontrolünde bulunan Akdeniz kıyısındaki bir limana ulaştı. Gıda taşıyan gemi veya gemilerin hangi limana yanaştığı bilgisi verilmedi.

İran daha önce de Suriye rejimine ekonomisinin çöküşünü önlemek için birçok yardımda bulunmuştu. 2013’ün Mayıs’ında Esed rejiminin petrol ürünleri satın alabilmesi için Suriye’ye 3,6 milyar dolarlık kredi yolunu açmıştı.

İran Esed rejimin arkasındaki en önemli güçlerden biri olarak biliniyor. İran tarafından desteklenen Hizbullah örgütü de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetiminin yakın müttefiki.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Suriye’de dördüncü yılına giren ayaklanmalar ve arkasından gelen iç savaşta 150 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki savaşta ölenlerin üçte birinden fazlasını siviller oluşturuyor.

(AP)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum