1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'dan Nükleer Müzakere Yeri Açıklaması
İrandan Nükleer Müzakere Yeri Açıklaması

İran'dan Nükleer Müzakere Yeri Açıklaması

Tahran yönetiminden nükleer müzakerelerin yeri ile ilgili açıklama geldi.

09 Nisan 2012 Pazartesi 13:39A+A-

 İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi, nükleer görüşmelerin ilk turunun İstanbul'da, ikinci turunun Bağdat'ta yapılacağını açıkladı. Tahran yönetimi, görüşmeler için ön şart kabul etmeyeceğini de duyurdu.

İran Press Televizyonu, Yüksek Milli Güvenlik Konseyi'nin, Tahran yönetimi ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan 6'larla görüşmelerin, iki turda yapılacağı yolundaki açıklamasına yer verdi.

Konsey, 14 Nisan'da yapılacak görüşmelerin ilk turunun İstanbul'da, ikinci turunun Bağdat'ta yapılacağını duyurdu. Batılı ülkeler açıklama konusunda henüz bir yorum yapmadı.

Bu arada İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, yeni tur görüşmelerde iki tarafın da kazançlı çıkacağını umduğunu söyledi.

Salihi, 6'ların, nükleer görüşmeler öncesinde ön şart koşması halinde, bunun anlamsız olacağını ve kabul etmeyeceklerini belirtti.

İran'ın nükleer programı konusunda iki tarafın farklı görüşleri olduğunu dile getiren Salihi, "Ancak ortak bir zeminde buluşmak zorundayız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum