1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'dan Husilere 2 Milyar Dolarlık Yardım Vaadi
İran'dan Husilere 2 Milyar Dolarlık Yardım Vaadi

İran'dan Husilere 2 Milyar Dolarlık Yardım Vaadi

Londra'da yayın yapan El Kuds El Arabi gazetesine göre, geçen hafta Yemen'e giden üst düzey İranlı yetkililerden oluşan heyet, Şii Husilere 2 milyar dolarlık yardım vaadinde bulundu.

23 Mart 2015 Pazartesi 12:41A+A-

Gazetenin Körfez ülkelerinden güvenlik kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, İran Husilere verdiği lojistik yardımların yanı sıra hareketin askeri işlerine destek amacıyla 2 milyar dolarlık yardım vaadinde bulundu.

Habere göre, Husilerle görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla geçen hafta Salı günü İran’dan üst düzey yetkililerden oluşan bir delegasyon Yemen’e gitti.

Delegasyonda İran Maliye Bakanlığı ve Savunma Bakanlığından yetkililer yer aldı.

İran, Husilerin 21 Eylül 2014’te Sana’yı ele geçirmesinin ardından hem siyasi hem de maddi ve askeri olarak harekete desteğini artırdı.

Son olarak Husiler darbe girişiminde bulunurken, İran, Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi’nin güneydeki Aden’e sığınması ve Cumhurbaşkanlığı koltuğundan istifasını geri çekmesine tepki göstererek Husileri siyasi anlamda desteklediğini duyurmuştu.

Geçen hafta Cuma günü Başkent Sana'da meydana gelen ve Husileri hedef alan iki bombalı saldırının ardından, çok sayıda yaralı Husi ve Ensarullah Hareketi komutanı tedavi görmek amacıyla Umman aracılığıyla Tahran’a götürülmüştü.

İran’a götürülen yaralıların arasında Husilerin önemli liderlerinden ve daha önce Tahran'a ziyarette bulunan Heyet Başkanı Salih Sammad bulunuyor.

Al Jazeera ve El Kuds El Arabi

HABERE YORUM KAT