1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran'da CHP Türkiye'sini aratmayan günler!
İran'da CHP Türkiye'sini aratmayan günler!

İran'da CHP Türkiye'sini aratmayan günler!

İran’da yaşanan bir dizi gelişme Türkiye’de resmi ideoloji tapıcılığından alışık olunan sahneleri aratmıyor.

10 Ocak 2021 Pazar 18:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ülkeyi Halep kasabı Kasım Süleymani’nin dikilmiş heykelleriyle süsleyen İran, son olarak Süleymani’nin heykelini tâ Golan Tepelerine kadar taşıdı>>>

Bu konuda İran’ın son icraatı ise Kasım Süleymani’nin balmumundan heykelini yapmak oldu. Bu tercihiyle son zamanlarda Mustafa Kemal büstü dikme yarışına girişen CHP’ye ne kadar da benzemeye başladı İran değil mi?

 

İran’ın giderek Türkiye’ye benzemeye başladığı bir diğer gelişme de Hamaney'in posterinin yakılmasına verilen ceza örneği oldu. İran'da yüzlerce kişinin öldüğü benzin zammını protestolarında Ali Hamaney'in posterini yakan 3 genç için toplam 40 yıl hapis cezası verildi>>>

Anlaşılan Türkiye’deki Mustafa Kemal/Atatürk kültüne benzer şekilde İran’da da “dini rehber” kültü giderek toplum hayatını esir alıp ülkenin geleceğini karartacak bir mite dönüşme yolunda!

Tüm bunların yanında İran'a şartlanmış ideolojik ve mezhebi körlük yaşayan utanmaz tipler 'Süleymani heykellerini' savunacak kadar ileri gidebiliyorlar. Kemalizm'in zulüm politikaları ve dayatmalarının nişanesi  olan heykeller Müslümanların hafızasında menfi bir yere denk düşüyor. Ancak Mücahit Gültekin gibi iflah olmaz İrancılar, İran heykel dikince birden işin hikmetini vurgulamaya çalışıyorlar. 

muc.jpg

İran'a şartlanmış kalemlerden tutarlılık beklemek çok mantıklı olmaz zaten. Ancak Müslümanlar için ihtilaf meselesi dahi olmayan 'heykel' gibi konularda bu kadar rahat fitne çıkartabiliyor olmaları İran söz konusu olduğunda hiçbir sınırlarının kalmadığının da göstergesi! Hiçbir şeyden utanmıyorlarsa en azından şirk düzeninin kurumlarına karşı mücadele verip bedel ödeyen geçmiş Müslümanlardan utanmaları gerekir. Hala utanacak yüzleri kaldıysa!

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum