1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran'da 4 Gazeteciye 27 Yıl Hapis
İran'da 4 Gazeteciye 27 Yıl Hapis

İran'da 4 Gazeteciye 27 Yıl Hapis

İran'da 4 gazeteci "yabancı devletlerle ilişki kurmak, rejime karşı propaganda ve ulusal güvenliğe yönelik eylemde bulunmak" gibi gerekçelerle toplamda 27 yıl hapse mahkum edildi.

26 Nisan 2016 Salı 17:47A+A-

İran'da 4 gazetecinin "yabancı devletlerle ilişki kurmak, rejime karşı propaganda ve ulusal güvenliğe yönelik eylemde bulunmak" gibi suçlamalarla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezalarına mahkum edildiği bildirildi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'de yer alan habere göre, Devrim Mahkemesi, geçen yıl kasım ayında "güvenlik gerekçesiyle" gözaltına alınan İhsan Mazenderani, Davud Esedi, Saman Seferzayi ve Aferin Çitsaz adlı gazetecilere toplamda 27 yıl hapis cezası verdi. 

Gazetecilerin avukatı Mahmud Alizade Tebatebai, İranlı kadın gazeteci Çitsaz'ın "yabancı devletlerle ilişki kurmak" suçlamasıyla 10 yıl, Mazenderani'nin "rejime karşı propaganda ve ulusal güvenliğe yönelik eylemde bulunmaktan" 7 yıl, Esedi ve Seferzayi'nin de "ulusal güvenliğe karşı eylemde bulunmaktan" 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Tebatebai, müvekkillerinin karara itiraz edeceklerini ifade etti.

Söz konusu gazeteciler geçen yıl kasım ayında "güvenlik gerekçesiyle" gözaltına alınmış, mart ayında da yargı önüne çıkarılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum