1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. İran’a çalışan 12 kişi daha tutuklandı!
İran’a çalışan 12 kişi daha tutuklandı!

İran’a çalışan 12 kişi daha tutuklandı!

Azerbaycan'da İran'ın casus şebekesine yönelik operasyonlar devam ediyor. Operasyonlarda İran için casusluk yaptığı belirlenen Azerbaycan vatandaşı 2’si imam 12 kişinin tutuklandığı bildirildi.

02 Nisan 2023 Pazar 09:32A+A-

Kafkasların petrol, doğalgaz ve altın zengini ülkesi Azerbaycan’ın komşuları ile başı dertte.

KARABAĞ’DA ERMENİSTAN GÜNEYDE İRAN İLE SORUN VAR!

Azerbaycan, Karabağ’da Ermenistan’ın sivil araçlar ile terörist, silah, mühimmat ve gıda taşınması ve çeşitli provokasyonlara karşı önlemler alırken diğer yandan da Bakü’de İran için çalışan casuslarla uğraşıyor. Ermenistan’ın sinsi planlarına karşı Karabağ’da askeri tedbirler alan Azerbaycan başkent Bakü’de de İran adına çalışan casusluk şebekelerini çökertiyor.

OCAK AYINDA 39 İRAN CASUSU YAKALANMIŞTI!

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Bakü ve bölgelerde bazı kuruluş ve iş yerlerine yönelik başlatılan operasyonda dini görünüm adı altında bölücü faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 39 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Ocak ayının son haftasında yapılan operasyonda yakalanan kişilerin özellikle sosyal medyada İran lehine propaganda yaptıkları Azerbaycan'da mezhep kavgası çıkarmak istedikleri, İran istihbaratının verdiği görevleri yerine getirdikleri, bilgi aktardıkları iddia edilmişti. Azerbaycan İçişleri Bakanlığının operasyon yaptığı kuruluşlar arasında İran yanlısı yayınlarıyla bilinen "SalamNews" haber ajansı ile "İnteraz" televizyon kanalı da bulunuyordu.

BAKÜ’DE 12 İRAN CASUSU DAHA TUTUKLANDI!

Öte yandan Azerbaycan'da İran'a hizmet eden toplam 12 kişinin daha geçen hafta tutuklandığı öğrenildi. Yakalanan ve sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen 12 kişinin içinde, iki imamın da bulunduğu ifade edildi. Azerbaycan yetkilileri yaptıkları açıklamada yakalananların Hocaoğlu İslam ve Müslüman Birlik Hareketi üyeleri olan Lenkeranlı Hacı Zaman, Hacı Ilgar, Khirdalan sakini Zakir Mammadov, Bakü Fatmei köyü sakini Elnur Guliyev, Rza Kerimov, Kerbelai Goshgar, Kerbelai Kahin ve Kerbelai Fariz, Siyaset Bagirov, Fadail Şukurov,Yaşar Ismayilzade, Anar Salayev, Kerbela Vusal ve Kerbela İlyas olduğunu belirtti.

İRAN AZERBEYCAN’A HABERLER NEDENİ İLE BİR NOTA VERDİ!

Bu arada, İran resmi makamlarının Azerbaycan resmi makamlarına bir nota verdiği bilgisi alındı. İran’ın Azerbaycan medyasında aleyhlerinde çıkan çeşitli haberler nedeni ile nota verdiği kaydedildi. Buna karşılık Azerbaycan yetkilileri ise İran’da başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere her gün yazılı ve görsel medyada çeşitli yayınlar yapıldığı vurgulandı.

 

Kaynak: Superhaber.com

HABERE YORUM KAT

1 Yorum