1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, Suriye'de “Reform Süreci”ni Destekliyor
İran, Suriyede “Reform Süreci”ni Destekliyor

İran, Suriye'de “Reform Süreci”ni Destekliyor

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad; İran’ın devlet ve halk olarak, Suriye'yi destekleyeceğini açıkladı.

09 Şubat 2012 Perşembe 13:00A+A-

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad; İran’ın devlet ve halk olarak, yenilenen Suriye'nin yapılandırılmasındaki tüm tutumlarında Suriye'yi destekleyeceğini ve onun yanında kalacağını belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre Ahmedinejad’ın açıklaması; Tahran’da düzenlenmekte olan 25. Uluslararası İslam Birliği Konferansı'na katılmak için Tahran’ı ziyaret eden Suriye Genel Müftüsü Dr Ahmet Bedrettin Hassun’u kabulü sırasında geldi.

Görüşmeye Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Hamit Hasan katıldı.

"SURİYE'YE DESTEK SÜRECEK"

Öte yandan, Şam'da temaslarını sürdüren İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran'ın her açıdan Suriye desteğini sürdüreceğini söyledi.

İran basınında yeralan haberler göre, Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşen Abdullahiyan, İran dışişleri bakanı Salihi'nin mesajını iletirken, İran'ın Suriye'nin reform sürecinin en iyi şekilde yürümesi için her türlü desteği yapacağını söyledi.

Abdullahiyan, İran dışişleri bakanı Salihi'nin Suriyeli meslektaşına gönderdiği mesajda, Suriye'ye yönelik her türlü müdahalenin kınandığına dikkat çekerken, ayrıca Suriye'de mevcut sorunun giderilmesi için İran'ın bu konuyla ilgili siyasi, diplomatik, iktisadi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de Suriye buhranının barışçı yollarla çözümü için İran'ın gösterdiği çabalara teşekkür etti. Muallim ayrıca Suriye'de reform süreciyle ilgili süren uygulama ve programla ilgili olarak İran dışişleri bakan yardımcısına bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum