1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran, Suriye ve Gülen İle “Milli İttifak”
İran, Suriye ve Gülen İle “Milli İttifak”

İran, Suriye ve Gülen İle “Milli İttifak”

Grand Cevahir otelde medya temsilcileriyle bir araya gelen SP ve BBP başkanlarının kimi sözleri ittifak arayışının nerelere uzandığını ortaya koyuyor!

08 Mayıs 2015 Cuma 12:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Toplantıda Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak Paralel Devlet Yapılanması tanımlamasına itiraz ederek tahliye tartışmasına değinmiş ve hakim kararlarının uygulanmasını, yani Gülen yapılanmasının önde gelen isimleri hakkında verilen tahliye kararlarının yerine getirilmesini talep etmiş. 

Kamalak’ın İran yayılmacılığının Ortadoğu’da Sünni Araplar arasında büyük bir kaygıya yol açtığına ve buna karşın ne yapılması gerektiğine dair bir soruya verdiği cevap ise daha ilginç. Aynen şunları söylemiş: “Düne kadar savaştığımız, Çanakkale'de iki yüz elli bin askerimizi şehid edenlerle kolkolayız, onlara emperyalist denilmiyor ama İran'a emperyalist deniliyor. Biz iktidar olursak Ortadoğu'da tüm tarafları bir masanın etrafında toplayacağız!”

Kamalak’ın Batılı emperyalistlere karşı tavizkar tutum takınıldığına dair eleştirisi haklılık payı taşıyabilir ama bunu İran yayılmacılığını örtmek için öne çıkartması dikkat çekici değil mi? Bunca katliamdan sonra hala İran’ın günahlarına sahip çıkan bir söylemi sürdürmekle Kamalak resmen inhiraf çizgisinde ısrar ediyor.

Aynı konuyla ilgili konuşan ve İttifak için partisinden istifa ederek Saadet’ten milletvekili adayı olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici‘nin sözleri ise çok daha vahim. Destici Suriye’nin Türkiye tarafından kendisinden talep edilen tüm reformları yaptığını söylemiş. Hatta bir Suriyeli yöneticinin kendisine bu konuyla ilgili ilettiği dosyayı hükümete aktardığını ifade ederek açıkça katil Baas rejimi ile Türkiye hükümeti arasında arabuluculuğa soyunduğunu itiraf etmiş. Ve yine de hızını alamamış olacak ki, Suriye’de savaşan gruplara bilinen manada Ehli Sünnet denilemeyeceğini, bunların İbn-i Teymiyye çizgisinde hareketler olduğunu ifade ederek bir anlamda bizim onlarla işimiz yok demek istemiş!

Aferin sizlere, çok mübarek bir ittifak içine girmişsiniz! Yalnız bu anlamlı birlikteliğinize Haydar Baş ve Doğu Perinçek gibi anti-emperyalizm bayrağını en az sizin kadar yukarılarda tutmayı bilen diğer mümtaz şahsiyetlerden niye esirgediğinizi anlamakta zorlandığımızı bilesiniz!!!

sp-bbp-milli-ittifak-grand-cevahir-otel.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum