1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran seviniyorsa kim üzülmeli?
İran seviniyorsa kim üzülmeli?

İran seviniyorsa kim üzülmeli?

İran, Esed rejimi ile Türkiye arasındaki görüşmelere çok sevinmiş!

14 Ocak 2023 Cumartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye ile Esed rejimi arasındaki diyalog sürecine kimlerin sevinip kimlerin üzüldüğüne baktığımızda ortaya resmin tamamı çıkıyor. Suriye halkı başta olmak üzere İslami hassasiyet sahibi çevreler hiçbir şekilde meşruiyeti kalmamış olan eli kanlı bir rejimle üst düzey görüşmelerin yapılması ihtimalini bile kabul edemiyor. Rusya ise bu görüşmelerin fikir babası olarak süreci mutlu gözlerle(!) takip ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise Türkiye ve Esed rejimi arasındaki diyaloğu 'memnuniyetle karşıladıklarını' ve görüşmelerin ikili ilişkilere olumlu yansımasını beklediklerini söyledi.

Medya organları bu süreci “İran Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye ve Esed rejimi arasındaki diyaloga övgü dolu sözler” şeklinde lanse etti. Suriye halkının katili, bölgede yaşanan her süreçte Türkiye aleyhine tavır ortaya koyan mezhepçi İran yönetimi Esed ile Türkiye’nin bir araya gelmesinden sevinç duyuyor özetle!

Suriye’de giriştiği mezhep katliamlarıyla Müslümanlarla arasına yıkılması zor duvarlar inşa eden İran, Türkiye ve Erdoğan karşıtlığının bölgedeki en güçlü kalesi. İktidar bunca senenin sonunda şunu anlamış olmalıdır ki İran’ı sevindiren gelişme Türkiye’nin hayrına olmayacaktır!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum