1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran: Malatya’daki Füze Kalkanını Vururuz!
İran: Malatya’daki Füze Kalkanını Vururuz!

İran: Malatya’daki Füze Kalkanını Vururuz!

İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanvekili, "İran hedef olursa Malatya’daki füze kalkanı vururuz." dedi.

12 Aralık 2011 Pazartesi 15:44A+A-

İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanvekili Hüseyin İbrahimi, İran’ı hedef alacak bir saldırı halinde “kesinlikle” Malatya’daki füze kalkan sistemini vuracaklarını söyledi.

Devrim Muhafızları komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade’nin, “Olası saldırıda ilk önce Türkiye’deki NATO füze kalkanı vururuz, daha sonra diğer hedeflere yöneliriz” uyarısını yineleyen İbrahimi, İran silahlı güçlerinin Türkiye’de kurulması kesinleşen NATO füze kalkanı sistemini etkisizleştirmek için planlarının olduğu, yapılacak herhangi bir saldırı durumunda ise söz konusu kalkanın “kesinlikle” hedef alınacağını söyledi.

Şark gazetesine konuşan İbrahimi, “Uygulanacak herhangi bir saldırıda, Türkiye’deki füze kalkanı sisteminin hedef alınması İran’ın doğal hakkıdır ve kesinlikle bunu yapacaktır. Silahlı kuvvetlerimizin bu sisteme karşı önceden üzerinde çalışmış plan ve taktikleri var” diye konuştu.

Türkiye’nin sorunu

İranlı vekil, “Füze kalkanı sistemi NATO’ya ait olsa da Türk topraklarında yer almaktadır ve hedef alınması bir nevi Türkiye’yi tehdit etmek anlamına gelmez mi” sorusuna karşılık, “Bu sistem, aslında Siyonist rejimi koruma amacını taşıyor. NATO adı altında İsrail için yapılıyor. Bu, topraklarında sitemin kurulmasına izin veren Türkiye’nin bir sorunudur. Türkiye bunu yapmamalıydı” yanıtını verdi.

İbrahimi sözlerine şöyle devam etti: “Meclisin Milli Güvenlik Komisyonu’nda Türkiye ile ilişkileri yakından inceliyoruz. İran, füze kalkanının Türkiye’de kurulması gündeme geldiğin itibaren bu işin kötü sonuçları hakkında Ankara’ya uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT