1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran keskin nişancılarından Aliyev’e tehdit!
İran keskin nişancılarından Aliyev’e tehdit!

İran keskin nişancılarından Aliyev’e tehdit!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, İran sınırına yaptığı ziyaret esnasında İran askerleri tarafından bakın nasıl görüntülenmiş!

17 Kasım 2020 Salı 12:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtarılan bölgelerini ziyaret eden Aliyev, İran sınırında bir bölgeye (Hudaferin Köprüsü) yaptığı ziyaret esnasında keskin nişancı dürbünüyle görüntüleniyor. Aliyev ve muhtemelen karısını görüntüleyen İranlı keskin nişancıları Azerbaycan yönetimine göz dağı veriyorlar.

Dağlık Karabağ’da yaşanan savaş büyük oranda Azerbaycan’ın kazanımlarıyla şuan için sona erdirildi. İmzalanan ateşkes anlaşmasının Rusya’ya verdiği ayrıcalıklar kafalarda soru işaretleri oluştururken en azından sahadaki etkin duruşun olumlu gelişmelere yol açtığını tüm dünya gördü.

İran ise bu süreçte her zaman ikircikli bir tutum ortaya koydu. Kendi yönetimi altındaki Azerilerin tepkisinden çekinen İran açıktan yapamasa da üstü örtülü bir şekilde müttefiki Rusya’nın Ermenistan’ı destekleyen politik tavrından yana tavır alarak Müslüman halkları bir kere daha yalnız bıraktı. Hudaferin Köprüsü’nü İran'ın kültür mirası olarak gören rejim, yıllardır Ermenistan işgali altındayken köprünün adından bile söz etmediler. Şimdi köprüye İran bayrağı da çekilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Sosyal medya paylaşılan son görüntüler ise İran’ın dikkat edilmediği vakit ne kadar tehlike işler yapabileceğini ortaya koyuyor. Paylaşımı yapan hesabın kullandığı “Azeri işgali altındaki Artsakh” ifadesinden Aliyev’in oradaki varlığından hoşlanmadığını anlamak mümkün. İranlı keskin nişancıların Aliyev’e doğrulttukları namlularının ise bölgesel barışa katkı sağlamayacağı açık!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum