1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, Generallerinin Öldüğünü Doğruladı
İran, Generallerinin Öldüğünü Doğruladı

İran, Generallerinin Öldüğünü Doğruladı

İran, İsrail'in Suriye'de düzenlediği ve 6 Hizbullah komutanının öldüğü hava saldırısında bir generallerinin de hayatını kaybettiğini doğruladı.

19 Ocak 2015 Pazartesi 17:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

İran, İsrail'in Suriye'de düzenlediği ve 6 Hizbullah komutanının öldüğü hava saldırısında bir generallerinin de hayatını kaybettiğini doğruladı. Öldürülen general Mohammad Ali Allahdadi'nin, İran Devrim Muhafızları komutanlarından olduğu bildirildi. Allahdadi'nin, İran'ın Suriye'deki saha komutanlarından olduğu iddia ediliyor. 

Lübnan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail helikopteri, Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenledi. Saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye'nin de arasında bulunduğu 6 Hizbullah askeri hayatını kaybetti. Ölenler arasında İran'ın da bir generali olduğu doğrulandı. 

Hizbullah basın ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, Kuneytra'da devriye gezen Hizbullah aracının, İsrail hava saldırısına uğradığını, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine bilgi verildiği ifade edildi. 

Kuneytra, uzun süredir Suriye ordusu ve Nusra Cephesi arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suriye ordusunun, geçen yıl Ekim ayında, Kuneytra'ya düzenlediği hava saldırılarında 15 kişi ölmüştü.

Nusra Cephesi de Vurmuş Olabilir İddiası

Öte yandan Kuneytra'da İran ve Hizbullah'a büyük darbe anlamına gelen saldırı Nusra Cephesinin düzenlemiş olabileceği de iddia ediliyor. Bazı kaynaklarda yer alan iddialara göre Hizbullah-İran'ın Suriye direnişi karşısında aldığı ciddi kaybın moral açıdan yıkım anlamına geleceği için saldırının İsrail tarafından gerçekleştirilmiş gibi yansıtıldığı ifade ediliyor. Konunun taraflardan gelecek açıklamayla netleşeceği anlaşılıyor.

iranli-general-mohammad-ali-allahdadi2.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum