1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Esed’siz Olmaz Diyor!
İran Esed’siz Olmaz Diyor!

İran Esed’siz Olmaz Diyor!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için Beşşar Esed'in çözüm sürecinde yer alması gerektiğini öne sürdü.

05 Şubat 2014 Çarşamba 05:19A+A-

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için Beşşar Esed'in çözüm sürecinde yer alması gerektiğini öne sürdü. Zarif, Alman gazetesi Frankfurter Allgemenie'ye verdiği mülakatta Suriye'de Esed'siz bir çözümün hayal olduğunu savundu. Suriye muhalefetini eleştiren Zarif, ülkede ateşkes sağlanmasını desteklediklerini belirtti.

İran Holokost'u tanıdı iddiası

İran Dışişleri Bakanı Zarif'in geçtiğimiz pazar günü katıldığı Münih Güvenlik Konferansı'nda Yahudi Soykırımı'yla (Holokost) ilgili sarf ettiği belirtilen sözler olay oldu. El Arabiya kanalı, Zarif'in bu konferans sırasında Yahudilerin Nazilar tarafından öldürülmesini 'tekrarlanmaması gereken trajik bir zulüm' olarak değerlendirdiğini aktardı. Ancak bir gün sonra İran'ın yarı resmi Fars haber ajansı, Zarif'in böyle bir beyanda bulunmadığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum