1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran, Esed'e Milis Göndermeye Devam Ediyor!
İran, Esed'e Milis Göndermeye Devam Ediyor!

İran, Esed'e Milis Göndermeye Devam Ediyor!

İran, Suriye’ye son milis sevkiyatını 14 Mayıs’ta Bağdat’tan Şam’a yaptı. Hz. Zeynep Türbesi’ni ziyaret eden bir uçak dolusu milis el-Esad Askerî Akademisi’nde harita ve genel asker eğitimi aldı. Milisler ardından Han Tumam cephesine sürüldü.

06 Haziran 2016 Pazartesi 05:29A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Suriye'de savaş tüm hızıyla devam ederken İran, ülkeye milis göndermeye devam ediyor. Suriye'deki milis sayısı 40 bini aştı.

Suriye'ye militan akışı devam ederken, Iraklı şiilerin milisleştirilip Suriye cephelerine gönderilişlerine ilişkin fotoğraflara ulaşıldı. Son sevkiyat geçtiğimiz ayın ortalarında Bağdat'tan Şam'a yapıldı.

Esed’e Kurban Olmaya!

Suriye'ye son büyük milis sevkiyatının adresi yine Irak oldu. 14 Mayıs günü Bağdat Uluslararası Hava Limanı'ndan kalkan Suriye Havayolları'na (Syrian Air) ait Şam seferini yapan uçak sâdece Suriye'de savaşmak için Irak'tan toplanan milisleri taşıdı.

O milislerden biri kendisini Suriye'ye taşıyacak uçağın önünde selfie çeken Makdis Mursad'tı. Irak'ta İran'ın donattığı onlarca milis örgütünden biri olan Ketaib İmam Ali'ye mensup olan Mursad, mezhepsel ve ekonomik nedenlerle yüzlerce yurttaşı gibi Beşşar Esed cephesine gitmeye razı oldu.

hz._zeynep_turbesi_sii_milisler.jpg

Önce Türbeye!

Hayatlarında ilk kez gördükleri Şam'a gelen genç milisler cepheye gönderilmeden önce Hz. Zeynep türbesine götürüldüler, türbeyi ziyaret ettiler ve burada hatıra fotoğrafı çektiler.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilen her milisin cepheye veya askerî eğitime gönderilmeden önce bu ritüeli uyguladığı ve böylece milislerin ideolojik motivasyonlarının daha da arttırıldığı belirtiliyor.

el-esad_askeri_akademisi_sii_milisler.jpg

15 Gün Eğitim, Sonra Cepheye!

Hz. Zeynep türbesi ziyaretinin ardından birkaç gün Şam'da vakit geçiren milisler daha sonra otobüslerle Suriye'de savaşın en şiddetli yaşandığı cephelerden biri olan Halep'e götürüldüler. Burada el-Esad Askerî Akademisi'ne yerleştirilen militanlara detaylı harita eğitimi verildi.

Harita ve genel askerî eğitimleri 15 gün süren milisler daha sonra Halep’in güneyindeki Han Tumam cephesine sürüldüler. Bu cephede ülkenin en büyük direnişçi askerî koalisyonu olan Fetih Ordusu'yla çatışmalara sokulan milislerden birçoğu öldü veya esir alındı.

Beşşar Esed’den Teşekkür Belgesi!

İran'ın şii kimliklerini kullanarak cepheye sürdüğü onlarca örgütten biri olan Ketaib İmam Ali'nin ismi daha önce çeşitli cinayet ve katliamlarla anılan Ebu Azrail adlı şii milis komutanıyla özdeşleşmiş durumda. Örgütün şimdiki komutanlığını Şiblu Zeydi yapıyor.

Daha önce Irak'ta Hristiyan milis örgütü Ketaib Ruhu’l-İsa İbni Meryem'e eğitim veren bu gruba Beşşar Esed tarafından teşekkür belgesi verildi. Esed teşekkür belgesinde, “Suriye vatanının tarihî, ahlâkî, ve ruhanî kıymetlerini yok etmeye çalışan teröristlere karşı gösterdiğiniz çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum