1. HABERLER

  2. HABER

  3. İran Dışişleri Bakanı Salihi Ankara’da
İran Dışişleri Bakanı Salihi Ankara’da

İran Dışişleri Bakanı Salihi Ankara’da

Ankara'ya gelen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Dışişleri Bakanlığı'nda Davutoğlu ile görüştü.

21 Ekim 2011 Cuma 10:50A+A-

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud taziye dileklerini iletmek üzere Ankara'ya geldiğini söyledi. Salihi, ''İran olarak PKK'nın terörist saldırısını kınıyoruz.'' dedi.

Esenboğa Havalimanı'nda Ankara ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Salihi, son yaşanan saldırılara ilişkin; ''İran olarak çok üzgünüz. Türkiye'nin acısını paylaşmak üzere geldim. İran halkının ve devletinin taziye dileklerini büyük Türk milletine ve devletine iletmek üzere geldim. Terörist saldırıyı kınıyoruz.'' açıklamasını yaptı. Türkiye ve İran arasında eskiye dayanan tarihi bağlar bulunduğunu belirten Salihi, ''Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz çok derin. İlişkilerimiz daha da yoğunlaşsın istiyoruz.'' diye konuştu.

Ankara'ya başta Suriye konusu olmak üzere bölgesel konuları görüşmeye geldiğini belirten Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmeyi umduğunu bildirdi. Salihi, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın iyi niyet ve taziye dileklerini hem Cumhurbaşkanı'na hem de Başbakan'a ileteceğini belirterek, ''Cumhurbaşkanımız Ahmedinejad, Türk halkına, Cumhurbaşkanı Gül'e ve Başbakan Erdoğan'a iyi niyet dileklerinin yanı sıra son terörist saldırılarla ilgili de taziye dileklerinde bulunmuşlardır. Ben bunları iletmek üzere buradayım.'' diye sözlerini sürdürdü.

Açıklamalarında PKK-PEJAK konusuna da değinen Salihi, her iki örgütün de aynı hedef doğrultusunda kanlı eylemler yaptığını hatırlatarak, Avrupa Birliği'ne seslendi. AB'nin çifte standart yaptığını ifade eden Salihi, ''PKK'yı terörist listeye alan AB, çifte standartı bırakarak PJAK'ı da aynı listeye almalıdır.'' çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT