1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İran Desteği Kesince Hamas Zayıf mı Düştü?
İran Desteği Kesince Hamas Zayıf mı Düştü?

İran Desteği Kesince Hamas Zayıf mı Düştü?

İran muhipleri Hamas’ı İran’a sırtını dönmekle büyük hata yapmak ve açıkta kalmakla suçlaya dursunlar, Hamas dünden daha güçlü olduğunu ispatladı!

21 Temmuz 2014 Pazartesi 15:10A+A-

HAKSÖZ HABER

2009 savaşında İran’dan aldığı Fecr füzelerini kullanan Hamas artık kendi imal ettiği füzelerle savaşıyor. İçeride üretilen bu füzelere önceki yıllarda şehid edilen Hamas liderlerinin isimleri veriliyor. Bunlar içinde Kudüs’e ulaşan M-75, Hayfa’ya atılan R-160 ve Ahmed Caberi’nin ismi verilen J-80 füzeleri bulunuyor, ki bunların Tel Aviv’e kadar ulaştığı görüldü.  

Christian Science Monitor gazetesinde yer alan bir yorumda Hamas’ın 19 aydır süren ateşkes sürecini iyi değerlendirdiği ve İsrail’i çok daha uzun menzilli füzelerle vurma kapsitesini geliştirdiği, ayrıca roket stoğunu 10.000’in üzerine çıkardığı ve Kudüs ve Tel aviv’i de menzili içine alacak şekilde 5 milyon İsrailli’yi tehdit eder konuma geldiği belirtiliyor.

Gazze’deki bir Hamas yetkilisi de daha önce İran’ın verdiği desteğin son süreçte kesilmesine rağmen kendi imkanlarıyla füze kapasitelerini geliştirmeyi başardıklarını söylüyor.

En-Necah Üniversitesinden akademisyen Abdul Settar Kasım  El-Cezire’ye yaptığı açıklamada Hamas’ın ürettiği bu “ev-yapımı” füzelerin giderek geliştirildiğini ve yakında 100 kg’lık patlayıcı taşıyabilecek bir konuma ve hedefleri vurmada çok daha hassas hale geleceği tahmininde bulundu.

Usame Hamdan da 2008’den farklı olarak Hamas’ın artık İran desteğini kaybettiği ve bundan ötürü zayıfladığı iddialarını yalanlayarak, her geçen gün daha güçlü bir konuma geldiklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum