1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. “İran, ABD’ye hiçbir sorun çıkarmayacaktır...”
“İran, ABD’ye hiçbir sorun çıkarmayacaktır...”

“İran, ABD’ye hiçbir sorun çıkarmayacaktır...”

Hamaney'in askeri işler danışmanı Hüseyin Dehkan, Biden’ın İran’ın varlığını resmiyette tanıması halinde uzlaşma zemini sağlanabileceğini söyledi.

24 Kasım 2020 Salı 15:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Hamaney'in askeri işler danışmanı Hüseyin Dehkan, Associated Press’e yaptığı açıklamalardan ABD’nin İran’ın bölgedeki gücünü resmiyette tanıması halinde İran’ın ABD’ye hiçbir zorluk çıkarmayacağını söylemiş.

İran iç siyaseti uzun bir zamandır ABD seçimlerine odaklanmış bir halde. ABD seçimlerinde Demokratların  kesin zaferiyle yeni bir döneme girileceğine ilişkin bir takım öngörüler var. Biden’ın İran politikasında bir takım değişiklikler olacağı kesin. Nükleer anlaşmaya dönmeyi bir seçim vaadi olarak dile getiren Biden’ın zaferi haliyle İran’da sevinçle karşılandı.

İran’ın mezhepçi ve yayılmacı politikalarının Irak ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki en büyük iç sorunlardan birisi olduğunu unutmamak gerekiyor. ABD ile birlikte Irak’ı, Rusya ile birlikte Suriye’yi yerle bir eden İran’ın siyasi projeksiyonunu görmek açısından İran’da 2021 seçimlerine aday olması beklenen Dehkan’ın söyledikleri önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum