1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta "Sivil İtaatsizlik" Eylemi Devam Ediyor
Irak'ta "Sivil İtaatsizlik" Eylemi Devam Ediyor

Irak'ta "Sivil İtaatsizlik" Eylemi Devam Ediyor

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge girişlerinde Sadr yanlılarının başlattığı “sivil itaatsizlik” eylemi devam ediyor.

21 Mart 2016 Pazartesi 15:14A+A-

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine Bağdat'ta hükûmet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerindeki “sivil itaatsizlik” eylemi dördüncü gününde devam ediyor.

Sadr yanlısı yüzlerce kişi, reform talebi ve hükûmete baskı için Yeşil Bölge'nin girişlerinde çadırlarını kurarak eylemlerini sürdürüyor. Eylemciler, liderleri olarak nitelendirdikleri Sadr'dan gelecek talimata göre ya eylemlerine son verecek ya da Yeşil Bölge'ye gireceklerini ifade ediyor.

“Sonraki Adımımız Daha Güçlü Olacak”

AA muhabirine konuşan eylemcilerden sorumlu Hacı Salim Ayiş, eylemlerinin “barışçıl” olduğunu belirterek, “Büyük zulme uğrayan halkın hak ve hukukunu talep etmek için eylem yapıyoruz. Yolsuzluk ve rüşvet devletin her tarafına sirayet etti. İnsanlar her yerde rüşvetçi ve yozlaşmışlarla karşılaşıyor. Liderimiz Mukteda Sadr da ülkeyi bu zulüm ve yolsuzluklardan kurtarmak için reform hamlesini başlattı.” dedi.

Hükûmet kabinesinde köklü değişimin yaşanmasını istediklerini dile getiren Ayiş, söz konusu eylemlerinin sonraki adımının daha güçlü olacağını savunarak, bunun da Sadr'dan gelecek talimata göre şekilleneceğini söyledi.

“Amacımız Reform Yapmak”

Nazım Musa ise, “Eylemde Irak'ın tüm renklerinden insanlar bulunuyor. Bu eylemle hükûmete yaklaşık 13 yıldan beri halkın talebinin yerine getirilmediği mesajını ulaştırmak istiyoruz. Amacımız düzeni bozmak değil, reform yapmak.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT