1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta Şii Şebbihaların Savaş Suçları Artıyor
Irak'ta Şii Şebbihaların Savaş Suçları Artıyor

Irak'ta Şii Şebbihaların Savaş Suçları Artıyor

Haşdi Şabi güçlerinin Felluce'de düzenlediği saldırılarda 31 sivilin öldüğü ileri sürüldü. Bağdat'ın farklı yerlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda ise 7 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

04 Haziran 2016 Cumartesi 13:39A+A-

Irak'taki Haşdi Şabi güçlerinin ülkenin batısındaki Enbar vilayetinin en büyük kenti Felluce'de yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 31 sivilin öldüğü bildirildi.

Felluce'deki aşiret liderlerinden Mecid el-Cerisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Haşdi Şabi unsurları bu akşam Kuzey Felluce çevresindeki bazı mahalleleri ağır silahlarla vurdu. Bir değirmen ile bazı evlere isabet eden füzeler nedeniyle, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 31 kişi öldü, 27 kişi yaralandı." dedi.

Irak hükümetinden ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Felluce'yi Kurtarma Operasyonları Komutanı Abdulvehhab es-Saidi de Irak güvenlik güçlerinin bugün Felluce'nin güneyindeki Şuheda bölgesini geri almak için operasyon başlattığını söyledi. Saidi, "Şuheda bölgesi çevresinde, Irak güçleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor." diye konuştu.

BAĞDAT'TA BOMBALI SALDIRI

Öte yandan başkent Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda 7 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat emniyet müdürlüğü mensubu Tuğgeneral Nazım ez-Zamili, Bağdat'ın doğu, batı ve güney bölgelerinde düzenlenen dört bombalı saldırıda 7 kişinin öldüğünü, 28 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıların sorumluluğunu ise üstlenen olmadı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum