1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta Şiddet Hadiseleri Devam Ediyor: 32 Ölü
Irak'ta Şiddet Hadiseleri Devam Ediyor: 32 Ölü

Irak'ta Şiddet Hadiseleri Devam Ediyor: 32 Ölü

Irak'ın farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar ve çatışmalarda, 9'u sivil, 1'i polis, 5'i milis ve 17'si IŞİD militanı olmak üzere 32 kişinin öldüğü, 7'si milis 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

10 Eylül 2015 Perşembe 10:39A+A-

“Güvenlik” kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ebu Gureyb bölgesinde bir bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. el-Meamil bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yeni Kahire bölgesinde ise silahlı kişilerin saldırısına uğrayan 2 kişi hayatını kaybetti.

eş-Şab bölgesinde ise devriye gezen “güvenlik güçleri” vücutlarında bıçak darbeleri belirlenen 2 kadın cesedi buldu.

“IŞİD Ağır Silah ve Patlayıcılar Kullanıyor”

Öte yandan, Enbar Operasyon Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Cemal ed-Dileymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi ve Irak ordusu ile IŞİD militanları arasında Felluce'ye bağlı en-Naimiyye bölgesinde çıkan çatışmada 5 milis ile 17 IŞİD militanının öldüğünü, 7 milisin yaralandığını söyledi.

Çatışmaların hâlen devam ettiğini dile getiren Dileymi, IŞİD’in ağır silah ve patlayıcılar kullanması nedeniyle Irak ordusunun Naimiyye'ye giremediğini belirtti.

Diyala'nın Bakuba ilçesinde de bir bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 polis hayatını kaybetti. Aynı ilçede silahlı kişilerce kaçırılan bir kişinin kurtarıldığı, zanlılardan birinin ise gözaltına alındığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT