1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak’ta “Sabret Bağdat” Cuması
Irak’ta “Sabret Bağdat” Cuması

Irak’ta “Sabret Bağdat” Cuması

Irak'ın birçok kentinde Cuma namazının ardından "Sabret Bağdat Cuması" adı altında gösteriler düzenlendi.

15 Şubat 2013 Cuma 15:59A+A-

Ramadi, Felluce, Samarra, Musul, Bağdat, Kerkük, Bakuba ve Tikrit kentlerinde yüzbinlerce Iraklı, "Sabret Bağdat" adı altında düzenlenen gösterilere katılmak için cuma namazının kılınacağı meydanlara akın etti. 

Maliki hükümetini protesto etmek için toplanmaya çalışan göstericilere güvenlik güçlerinin zorluk çıkarmaya çalıştığı gözlendi.

Başkent Bağdat'ta alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Orduya ve İçişleri bakanlıklarına bağlı özel kuvvetlerin başkent Bağdat'taki Sünni çoğunluğa sahip Azamiye, Gazaliye, Dora ve Seydiye semtlerini kuşatarak bu semtlere girişlerde zorluk çıkardığı bildirildi. 

Bağdat'ın kuzeyindeki Tarmiye bölgesinde ise güvenlik güçlerinin camilerin çevresine konuşlandığı ve bazı camilerde Cuma namazının topluca kılınmasını engellemeye çalıştığı öğrenildi.

Bu arada, geçen Cuma gösterilerinde, bugünkü Cuma gösterilerinin Bağdat'ın kuzeyindeki Azamiye semtindeki İmam Ebu Hanife Camisi'nde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Merkezi hükümetin yasaklaması ve bazı çevrelerin tehditleri üzerine Sünni din alimlerinin, güvenlik ve fitne endişesiyle Cuma gösterilerinin Bağdat yapılmasını erteleme yönünde karar aldığı açıklanmıştı. (AA)

 

HABERE YORUM KAT