1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta Patlama: 40 Ölü, 114 Yaralı
Irakta Patlama: 40 Ölü, 114 Yaralı

Irak'ta Patlama: 40 Ölü, 114 Yaralı

Irak'ta bu sabah düzenlenen bombalı saldırılarda 40 kişinin öldüğü bildirildi.

03 Temmuz 2012 Salı 23:27A+A-

Iraklı sağlık ve güvenlik kaynakları, Divaniye, Kerbela ve Taci'de bomba yüklü bir araç ve yola yerleştirilen bombalarla düzenlenen saldırılarda 40 kişinin öldüğü ve 114 kişinin yaralandığını açıkladı.

Divaniye Hastanesi Müdürü Ahmed El Huzai, Divaniye kentinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve 70 kişinin yaralandığını, ölü ve yaralıların arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu belirtti. Divaniye Valisi Salim El Alvan ise yaptığı açıklamada, saldırının bir kamyonetle düzenlendiğini kaydetti.

Bağdat'ın 180 km güneyindeki Irak'ın en güvenli şehirlerinden biri sayılan Divaniye kentinde son zamanlarda aşiret şeyhleri, subayları ve parti binalarına yönelik bombalı saldırılar düzenlenmeye başlandı.

Kerbela şehrinin 3 kilometre doğusundaki Feriha bölgesinde bulunan sebze halinde sabah erken saatlerde yola yerleştirilen bir bombanın patlamasının ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin ölü ve yaralıları kaldırdığı sırada ikinci bir bombanın patlaması sonucu da 11 kişinin öldüğü ve 30 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Kerbela'daki saldırı, Şiilerin 12 imamlarından olan İmam Mehdi'nin doğum günü münasebetiyle yarın Kerbela şehrinde yapılacak "Şabaniye" ziyaretinden bir gün önce alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen gerçekleşti. Ziyaret için alınan önlemler çerçevesinde 33 bin asker ve polisin görevlendirildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT