1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta Maliki Karşıtı Cuma Gösterileri Devam Ediyor
Irakta Maliki Karşıtı Cuma Gösterileri Devam Ediyor

Irak'ta Maliki Karşıtı Cuma Gösterileri Devam Ediyor

Ramadi kentinde Cuma namazının ardından düzenlenen gösterilerde Maliki hükümeti protesto edildi.

13 Nisan 2013 Cumartesi 00:27A+A-

Irak'ın batısındaki Ramadi kentinde Cuma namazının ardından düzenlenen gösterilerde Maliki hükümeti protesto edildi.

Başkent Bağdat'ı Ürdün ve Suriye'ye bağlayan otoban üzerindeki İzzet ve Onur Meydanı'nda "Teslim olmayacağız. Haklarımız ya da şehadet Cuması" adı altında düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı.

Gösteride, "Ey şehit, kanımız ve canımız sana feda olsun", "Ey Maliki, haklarımızı geri alana kadar vazgeçmeyeceğiz", "Bağdat bizim, vermeyiz" sloganları atıldı.

Meydanda, üzerinde "ABD, Irak'ı İran'a teslim etti ve gitti", "Irak'taki cinayetler karşısında insan hakları örgütleri nerede?", "Tarafsız olamayan BM'nin Irak'taki temsilcisi Martin Kobler gitsin" yazılı afiş ve dövizler taşındı.

Gösteri öncesi Cuma namazı kılındı. Şeyh Kusay Ez-Zeyn, Cuma hutbesinde, "Ey Maliki ve onun gibi bu eylemleri kokuşmuş olarak nitelendirenler, bu eylemler halkın hakkıdır. Kadınlarımız ve erkeklerimiz parmaklıklar arkasından çıkana ve haklarımızı geri alana kadar teslim olmayacağız. Kanımız damarlarımızda aktığı sürece teslim olmak yok. Kimliğimiz, haklarımız, tutuklu kadın ve erkekler için fedakarlıkta bulunacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT