1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta IŞİD'e Hava Operasyonları Yapıldı
Irak'ta IŞİD'e Hava Operasyonları Yapıldı

Irak'ta IŞİD'e Hava Operasyonları Yapıldı

Irak'ta “uluslararası koalisyon”un ve “güvenlik güçleri”nin Enbar, Ninova ve Diyala kentlerinde IŞİD hedeflerine düzenlediği saldırılarda 23 militanın hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

21 Eylül 2015 Pazartesi 10:44A+A-

Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Kasım el-Mahmudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “güvenlik güçleri”nin Ramadi'nin el-Buşecel bölgesine düzenlediğ  saldırıda 8 IŞİD mensubunun hayatını kaybettiğini, 7'sinin de yaralandığını belirtti.

Sincar’a Hava Operasyonu

“Koalisyon”un Musul'un Sincar ilçesine gerçekleştirdiği hava operasyonunda 12 IŞİD militanının hayatını kaybettiği, örgüte ait dört zırhlı aracın da kullanılamaz hâle geldiği kaydedildi.

Irak “güvenlik güçleri”nin, Diyala vilayetindeki Hamrin dağlarında düzenlediği operasyonlarda da 3 IŞİD militanı hayatını kaybetti.

IŞİD’in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

HABERE YORUM KAT