1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak'ta 65 IŞİD Mensubu Öldürüldü
Irak'ta 65 IŞİD Mensubu Öldürüldü

Irak'ta 65 IŞİD Mensubu Öldürüldü

Irak “güvenlik güçleri”nin ülkenin farklı bölgelerinde IŞİD'e yönelik operasyonlarında 65 militanın öldürüldüğü bildirildi.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 09:56A+A-

Şii gönüllülerden oluşan el-Haşdu’ş-Şabi'den (Halk Topluluğu) yapılan yazılı açıklamada, Basra iline bağlı el-Kerme Köprüsü yakınlarında IŞİD ile çıkan çatışmalar sonucu 28 IŞİD militanının öldürüldüğü, 5 aracın imha edildiği ve köprünün kontrolünün sağlandığı belirtildi.

Ramadi'nin doğusundaki el-Halidiyye ilçesi Meclis Başkanı Ali Davud da polis ve askerlerden oluşan “güvenlik güçleri”nin Haşdu’ş-Şabi güçlerinin desteğiyle Ramadi kentini almak için düzenledikleri operasyonlarda ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Davud, “güvenlik güçleri”nin kentin kuzeyinde 7, doğusunda da 3 IŞİD militanını etkisiz hâle getirdiklerini, toprak engel oluşturmak için kullandıkları 3 iş makinesini imha ettiklerini aktardı.

Diyala İl Emniyet Komitesi Başkanı Sadık el-Huseyni de “güvenlik güçleri”nin Salahaddin iline bağlı el-Fetha bölgesi ile Beyci ve eş-Şerkat ilçelerinde düzenledikleri operasyonlarda 23 IŞİD militanının öldürüldüğünü dile getirdi.

Peşmerge güçlerinden Teğmen Raid Mizvari ise Musul'un güneyinde DAEŞ'in kontrolündeki el-Azbe köyünde bir silah deposunda meydna gelen patlamada 4 IŞİD militanının hayatını kaybettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT